Taitostudia

 

Taitostudia sijaitsee Medistudia-rakennuksessa Kuopion kampuksella.

Aukioloajat

Taitostudiassa kokeillaan toistaiseksi ilta-aukioloa siten, että Taitostudia on avoinna

Maanantai - torstai klo 8 - 18
Perjantai klo 8 - 16.

Sähköinen lukujärjestys

Ilta-aukiolon tarpeellisuuden arvioimiseksi ilta-aikaan Taitostudiaa käyttäviä pyydetään merkitsemään käynnit erilliseen vihkoon.

Taitostudian käyttö

Taitostudia on tarkoitettu lääketieteen ja terveystieteiden opiskelijoiden itseopiskeluun. Tiloissa saa harjoitella vain niitä kliinisiä taitoja, jotka on jo opetuksessa käyty läpi.
Laitteet ja fantomit ovat vapaasti opiskelijoiden käytössä aukioloaikoina. Välineitä ja fantomeja on myös mahdollista varata opetushoitajalta haluamalleen ajalle.

Simulaatiohuone

Opetusvälineenä SimMan- ja SimBaby-harjoitusnukke. Tietokoneella ohjelmoitava nukke, jonka avulla on mahdollista harjoitella erilaisia hoitotilanteita. Käytetään ainoastaan opettajan johdolla erilaisissa ryhmäopetuksissa esim. anestesiologian ja lastentautien kurssilla. Ei omatoimiseen harjoitteluun.

 

Kliiniset taidot

Tilassa on erilaisia fantomeja, joiden avulla on mahdollista harjoitella käden taitoja:

Silmähuone

Silmätautien välineistöä potilaan tutkimusta varten.

Diagnostinen asema

Verinäytteenottovälineistö, 12-kanavainen EKG-laite, spirometria, pikahemoglobiinimittari, InBody-laite kehon koostumuksen arviointia varten.

Korvahuone

Sisältää KNK-lääkärin vastaanotolla tarvittavan tavanomaisen välineistön sekä anatomisia malleja; pää, kurkunpää, korva.

Simulaattoreja:

Radiologinen loosi

Tilassa on tietokone kahdella näytöllä, mikä mahdollistaa useampien digitaalisten projektioiden tarkastelun samanaikaisesti. Koneelta on yhteys KYSin radiologian klinikan verkkolevylle, jossa on erilaista opetusmateriaalia (ryhmäopetusmateriaalia, luentoja ja rtg-kuvia).

Muuta

Lisäksi opiskelijoiden käytettävissä on mm. verenpainemittareita, oto- ja oftalmoskooppi refleksivasara jne. Tilassa on myös auskultaatiolaite, jonka avulla on mahdollista kuunnella erilaisia sydän- ja hengitysääniä.

Taitostudian simulaatiotilojen ja -välineiden vuokraus ulkopuoliseen käyttöön


Simulaatiotiloja ja -välineistöä voidaan vuokrata yliopiston ulkopuoliseen käyttöön. Simulaatio-opetusta yliopiston ulkopuolisille tahoille voidaan toteuttaa kolmen tunnin kokonaisuutena pääsääntöisesti arkipäivinä klo 16 jälkeen tai lauantaisin. Kouluttajina toimivat simulaatio-opetuksen asiantuntijat ja koulutuksessa voidaan keskittyä joko sisätautien,  lastentautien tai anestesiologian ja tehohoidon tilanteisiin.

Yliopiston ulkopuolinen vuokraus

Lisätietoja antaa Taitostudian opetushoitaja timo.pirskanen(at)uef.fi.

Opetuskoordinaattori

Opetuskoordinaattorin tehtäviin kuuluu Taitostudian toiminnan suunnittelu, Taitostudian käyttöön liittyvät tehtävät (päivittäisestä toiminnasta vastaaminen, tilojen varaus sekä opiskelijoille että opetukseen). Taitostudian opetuskoordinaattorina toimii Timo Pirskanen.

Johtoryhmä

Taitostudialla on erillinen johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii yksikön johtaja, professori Jarmo Jääskeläinen.