Takaisin

Geo Explorers -hankkeessa tutustutaan eri maiden geologiaan

Pe 27.9.2019

Normaalikoulu vastaanotti maanantaina 23.9. kansainvälisiä vieraita, 9 opettajaa ja 16 opiskelijaa, Geo Explorers -hankkeeseen osallistuvista maista. Hanke on kaksivuotinen, ja suomalaisten lisäksi siinä on innokkaita osallistujia Tšekistä, Portugalista, Kreikasta ja Romaniasta. 

Kansainväliset vieraat pääsivät tutustumaan esimerkiksi suomaisemaan.

Hankkeen tarkoituksena on tutustua eri maiden geologiaan, eläimistöön ja kasvillisuuteen maastoretkien avulla. Projektin aikana opiskelijat laativat kustakin maasta matkaoppaan, jossa näitä aiheita käsitellään. Kansainvälisten vieraidemme mukana suomalaiseen maastoon tutustuu neljä Norssin lukiolaista, jotka lähtevät ensi keväänä vierailemaan myös seuraavaan kohdemaahan, Tšekkiin. 

- Odotamme innolla tulevaa ulkomaanreissua, projektiin osallistuvat opiskelijat Netta Tahvanainen, Mila Huovinen ja Reeta Mikkonen kertovat. He arvostavat erityisesti sitä, että kansainvälisyysprojektissa pääsee tutustumaan eri maiden luontoon ja harjaannuttamaan omaa englannin kielen taitoaan. 

Vieraat saivat tutustua myös suomalaiseen kouluun.

Tämän viikon aikana Geo Explorers -ryhmä tutkii jääkauden jättämiä jälkiä ja pohjoiskarjalaisia kivilajeja. Suomalaisen metsän lisäksi vieraat pääsevät tutustumaan tarkemmin myös Kolin hienoihin maisemiin, Petkeljärveen ja Juuan kivikeskukseen. 

Teksti:  Camilla Koskinen ja Mervi Holopainen
Kuvat: Mervi Holopainen