Takaisin

Dystopian tekeminen toi kaivattua vaihtelua arkeen

Su 17.11.2019

Norssiteatterin tämänvuotinen musiikkinäytelmä Lähde tarttui kriittisellä otteella lukiolaisen kohtaamiin suorituspaineisiin ja niiden mahdollisiin ratkaisukeinoihin. Näytelmässä kolme lukiolaista pohti lähteen äärellä, millaista lukio-opiskelu mahtaa olla tulevaisuudessa. Suurin osa näyttelijöistä ja muusikoista oli valjastettu tuomaan dystopista tunnelmaa esitykseen.

Näytelmässä esitettiin monia orwellilaisia kysymyksiä: Valitseeko mikrosirumaailma sun puolesta? Kaappaako teknologiajätti Fortius kaiken? 

Draama- ja musiikkiryhmät opettajiensa Mirja Valtosen ja Heli Samelan ohjaamina yhdistivät jälleen kerran eri-ikäisiä norssilaisia ja iskiläisiä.

Draamaopettaja Mirja Valtosen ja musiikinopettaja Heli Samelan yhteistyössä käsikirjoittama ja säveltämä ja sanoittama musiikkinäytelmä onkin dystopiahenkinen scifi-teos, joka haastaa katsojansa pohtimaan jo nykykoulussa esiintyviä ongelmia sekä suorituskeskeisyyttä.

Draama- ja musiikiryhmät marssittivat jälleen kerran estradille niin Itä-Suomen koulun lukiolaisia kuin norssilaisiakin kaikilta eri vuosikursseilta. Itä-Suomen koulun abiturientti Venla Arosara oli kolmen esityksen jälkeen silmin nähden onnellinen saamastaan vaihtelusta syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

–  Draama on ihanaa rentoutusta kirjoitusten päälle, hän hehkuttaa.

Samaa mieltä on ensimmäisen vuoden lukiolainen Jasmin Rouvinen luma-ryhmästä.

–  Olipa upeaa saada painaville aineille vaihtelua koulupäiviin.

Tämänvuotinen esitys nähtiin kolme kertaa. Siitä pääsivät nauttimaan yläkoululaiset, lukiolaiset opettajaopiskelijat, opettajat sekä esiintyjien läheiset. Kiitos ja kumarrus Norssiteatteri!

Teksti: Johanna Alpia-Sormunen
Kuva: Jaana Tanskanen