Tutkielmapohjat

Word-pohja

Latex-pohja

Uusi Latex-pohja tutkielmien kirjoittamiseen. uefcsthesis. zip ja uefcsthesis.tar.gz sisältää tyylitiedoston uefcsthesis.cls ja joukon esimerkkitiedostoja pohjan käytöstä. uefcsthesis-doc.zip sisältää kattavamman dokumentaation.

uefcsthesis.zip

uefcsthesis.tar.gz

uefcsthesis-doc.zip

Tutkielman kirjoittaminen on mahdollista aloittaa tutkielmapohjan dokumentaation ja esimerkkien avulla, mutta tarvittaessa voi tutustua myös esimerkiksi seuraavin ohjeisiin:

* Helsingin yliopiston Latex-pikakurssi (suomeksi) [https://www.cs.helsinki.fi/u/jhasa/latexkurssi/01johdanto.html]

* Overleaf-sivuston (verkossa toimiva LaTeX-editori) dokumentaatio (englanniksi) [https://www.overleaf.com/learn/latex/Main_Page]

LaTeX tulee mukana lähes kaikissa Linux-jakeluissa. Windowsissa voi käyttää MiKTeX-ohjelmaa [https://miktex.org]. Yliopiston koneille MiKTeX:n voi ladata Software centeristä. MacOS-koneille voi asentaa MacTeX-paketin [http://www.tug.org/mactex/]. Lisäksi voi käyttää esim. edellämainittua Overleaf-verkkoeditoria, jolloin omalle koneelle ei tarvitse asentaa mitään lisäohjelmistoja. Tutkielmapohjan dokumentaatiossa kerrotaan enemmän erilaisista mahdollisuuksista käyttää LaTeX:ia. 

Nykyään kannattaa käyttää joko pdLaTeX-ohjelmaa tai XeLaTeX- tai LuaLaTeX-ohjelmia. Näillä voi tuottaa suoraan PDF-tiedostoja, jolloin välillä ei tarvitse tehdä dvi-tiedostoja, kuten vanhemmilla tex- ja latex-ohjelmilla. PdfLaTeX, XeLaTeX ja LuaLaTeX tukevat myös useampia erilaisia kuvaformaatteja (PDF, PNG ja JPEG).

Vanha Latex-pohja

Aiemmin käytössä olleen pohjan tiedostot ovat tässä. Näitä ei suositella käyttämään