Urapolut

Henna Hiisijärvi

Kuka olet?

Olen Henna Hiisijärvi, kahden lapsen äiti Siilinjärveltä.


Miksi hakeuduit liikuntalääketieteen pariin?

Hakeuduin liikuntalääketieteen pariin naprapatiaopintojen jäädessä äitiysloman takia tauolle. Ajattelin hyödyntää äitiysloman opiskelemalla jotain sellaista, mistä olisi hyötyä naprapaatin työssä aikanaan. Kävi kuitenkin niin, että liikuntalääketieteen opinnot veivät mennessään ja naprapatian opintoihin en enää palannut. 


Milloin olet valmistunut?

Valmistuin keväällä 2019, opiskelu-yrittäjyys-perhe -yhdistelmällä opintoihin vierähti pitkä tovi. 


Mitä teet tällä hetkellä työksesi?

Opintojen aikana perustin oman liikunta-alan yrityksen, joka työllistää minut täysin. Valmennustyö eri kohderyhmille, harjoitusten ohjelmointi ja kaikki yrityksen johtamiseen liittyvät työt pitävät päivät kiireisinä.
 

Somelinkit:

www.crossfitsiilinjarvi.fi

Instagram: crossfitsiilinjärvi ja coachhenna

 

Timo Eronen

Kuka olet?

Olen Timo Eronen, wannabe urheilija.


Miksi hakeuduit liikuntalääketieteen pariin?

Olen aina halunnut tehdä töitä liikunnan ja urheilun saralla. Kun ovet eivät auenneet liikuntatieteelliseen (en kyllä edes hakenut), enkä päässyt UEFiin lukemaan liikuntalääketiedettä, niin päätin hakea lääkikseen ja tavoitella erikoistumista liikunta- ja urheilulääketieteen alalle.

Oman urheiluharrastuksen ja yleisen kiinnostuksen elimistön fysiologiaan, erityisesti rasitusfysiologiaan ja urheiluvammoihin saivat hakeutumaan jo lääketieteen opintojen alkuvaiheessa liikuntalääketieteen pariin. Tehtyäni syventävät opintoni elimistön hapenkuljetuksen fysiologiasta, hypoksian biokemiallisista vasteista, sekä urheilijoiden korkeanpaikan harjoittelusta, jäin opintojeni ohessa puuhastelemaan yhtä sun toista jännää liikuntalääketieteelle. Opintojeni aikaan osallistuin erilaisiin liikuntalääketieteen projekteihin, opetuksiin sekä tutkimukseen, joista sain varmuutta siihen, että tämä olisi se mun juttu. 


Milloin olet valmistunut?

Valmistuin keväällä 219 lääkäriksi UEF:sta.


Mitä teet tällä hetkellä työksesi?

Heti valmistuttuani olin pari kuukautta yliopistolla opettamassa fysiologiaa, rasitusfysiologiaa, sekä liikuntareseptioppia sisältävillä kursseilla samalla työstäen oman väitöskirjan suunnitelmaa. Vielä en voi sanoa olevani liikunta- ja urheilulääketieteeseen erikoistuva lääkäri, tulihan erikoislääkärikoulutusuudistuksen uusi hakumenettely juuri ennen valmistumistani häiritsemään vanhaa ilmoittautumisjärjestelmää. Joten nykyisin keräilen pisteitä tekemällä Pohjois-Karjalan keskussairaalan kliinisellä fysiologialla reunapalveluita, olen edelleen vapaa-ajallani mukana liikuntalääketieteen projekteissa ja työstän omaa väitöskirjaa odotellessa jatkokoulutuspaikkaa. 


Somelinkit:

IG: @timpe92

Blogi on aloittamista vaille valmis... Eli tulossa joskus tulevaisuudessa!

 

Eero Haapala

Kuka olet?

Olen Eero Haapala, liikuntalääketieteestä valmistunut terveystieteiden maisteri ja sittemmin fysiologian alalta filosofian tohtoriksi väitellyt tutkija ja lasten ja nuorten liikuntafysiologian dosentti.


Miksi hakeuduit liikuntalääketieteen pariin?

Liikuntalääketiede houkutteli monipuolisuutensa ja monialaisuutensa vuoksi. Alunperin olen pohjakoulutukseltani liikunnanohjaaja (AMK) ja sillä uralla pääsin tekemään töitä ihmisten kanssa, joilla oli erilaisia vammoja tai sairauksia. Halusin tietää enemmän, millaista liikuntaa ja miksi, erilaisille henkilöille tulisi ohjata. Olen myös ollut aina keskimääräistä enemmän kiinnostunut siitä, miten elimistö toimii ja miten ja millaisilla mekanismeilla liikunta liittyy terveyteen.


Milloin olet valmistunut?

Terveystieteiden maisteriksi valmistuin 2011 ja väitöskirjan saattelin maaliin 2015.


Mitä teet tällä hetkellä työksesi?

Toimin tällä hetkellä tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Siellä tutkin pääasiassa lasten liikunnan mittaamista eri menetelmillä. Lisäksi hyödynnän Itä-Suomen yliopistossa käynnissä olevan Lasten liikunta ja ravitsemus -tutkimuksen aineistoa liikunnan, ravitsemuksen ja oppimisen välisten yhteyksien selvittämiseen.


Some-linkit:

Twitter: @EeroHaapala
Instagram: @eero_haapala
LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/eero-haapala-2b433b80
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Eero_Haapala

 

Johanna Huttunen

Kuka olet?

Olen Johanna Huttunen, hyvinvointikoordinaattori Hartolan kunnasta. Olen kotoisin Pyhäselästä, Joensuun vierestä.


Miksi hakeuduit liikuntalääketieteen pariin?

Lukioikäisenä kiinnostuin aiempaa enemmän liikuntaan ja terveyteen liittyvistä asioista. Olin ratsastanut pikkulapsesta asti, ja lukion jälkeen lähdin opiskelemaan Ypäjän Hevosopistolle ratsastuksenohjaajaksi. Opintojen aikana kuitenkin vähitellen hahmottui mielessäni, että haluan tehdä töitä monipuolisemmin ihmisten, liikunnan ja terveyden edistämisen parissa. Niinpä tutustuin liikuntalääketieteen kiehtovaan maailmaan, ja aloitin opintoni ensin avoimessa yliopistossa, ja sen jälkeen Kuopiossa Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2013.


Milloin olet valmistunut?

Valmistuin terveystieteiden maisteriksi keväällä 2017.


Mitä teet tällä hetkellä työksesi?

Valmistumisestani lähtien olen työskennellyt Hartolan kunnassa, ensin hyvinvointiohjaajan nimikkeellä ja v. 2018 alusta hyvinvointikoordinaattorina. Työssäni vastaan itsenäisenä asiantuntijana hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä kunnassa. Työtehtäväni ovat todella monipuolisia, sisältäen mm. hyvinvointikertomusten ja -suunnitelmien laatimista, LAPE-työtä (lasten ja perheiden palvelujen kehittämistä), hanke- ja projektityötä, ehkäisevää päihde- ja mielenterveystyötä, järjestöyhteistyötä, vanhus- ja vammaisneuvostossa toimimista, kuntalaisten osallistamista, päätösten vaikutusten ennakkoarviointia, sähköisten palvelujen kehittämistä, turvallisuussuunnittelua ja niin edelleen.  Liikunta näkyy työssäni jonkin verran. Vastaan mm. Liikkuen iloa elämään -hankkeesta, jossa työskentelee liikuntaneuvoja ostopalveluna 4 pv/vk. Hankkeessa kehitetään liikuntaneuvonnan ja -ryhmien lisäksi varhaiskasvatuksen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi sekä yritysliikuntapalveluja hartolalaisille yrityksille.