Bioinformatiikkakeskus tarjoaa bioinformatiikan, data-analytiikan, menetelmäkehityksen sekä tiedonhallinnan asiantuntijapalveluita ja koulutusta, ylläpitää laskentapalvelininfrastruktuuria sekä koordinoi eri alojen tutkijoiden välistä yhteistyötä bioinformatiikkaan liittyvissä ongelmissa. Bioinformatiikkakeskuksen palvelimet soveltuva raskaaseen tieteelliseen laskentaan, laajojen tutkimusaineistojen hallintaan ja laskentaympäristöjä voidaan myös räätälöidä tarpeen mukaan eri projektien vaatimuksen huomioiden.

Lisätietoja Bioinformatiikkakeskuksen toiminnasta ja palveluista löytyy wiki-sivustoltamme bioinformatics.uef.fi tai sähköpostilla osoitteesta bioinformatics@uef.fi.

Palvelut

Bioinformatiikkakeskus tarjoaa infrastuktuuri, data-analyysi, konsultointi- ja koulutuspalveluja. Bioinformatiikkakeskuksella on kokemusta erityisesti omiikkadatojen käsittelystä ja analyysoinnista. Palveluvalikoimastamme löytyy esim. tutkimussuunnttelua, data-analyysiä, visualisointia, workflow-kehitystä ja koulutusta. Infrastruktuuripalveluja ja siihen liittyvää koulutusta tarjoamme korvauksetta, mutta data-analyysi ja konsultointipalveluista perimme projekti- ja tuntiperusteisia maksuja. Data-analyysipalvelut on luokiteltu Basic- ja Avanced-analyysipalveluihin. Basic-analyysipalvelu käsittää ennalta määritellyt, mutta konfiguroitavat standardianalyysit. Advanced-analyysipalvelut kustomoidaan kunkin projektin tarpeiden mukaan.

Ajantasaiset palvelukuvaukset ja hinnat löytyvät Bioinformatiikkakeskuksen wiki-sivustolta bioinformatics.uef.fi/home/services.

Henkilökunta

Teemu Kuulasmaa, Research manager
Juha Kekäläinen, IT administrator
Merja Heinäniemi, Docent in Bioinformatics (Ohjausryhmän puheejohtaja)

Osoite

Itä-Suomen yliopisto
Snellmania rakennus, 3rd floor
Yliopistonranta 1
70210 Kuopio