Työterveyshuolto ja sairauslomat

Terveydenhuollon kuormituksen vähentämiseksi työntekijät voivat jäädä sairauslomalle seitsemän perättäisen vuorokauden ajaksi omalla ilmoituksellaan ja esimiehen luvalla ilman lääkärintodistusta. Samaa sääntöä sovelletaan tilanteisiin, joissa työntekijän lapsi sairastuu.

Työterveyshuolto Terveystalolla on normaalisti käytettävissä etätyön aikana niille, joilla työterveyshuollon käyttöoikeus muutoinkin on. Olemme avanneet lääkäri-chatin 24/7, jotta etäyhteys lääkäriin on mahdollinen myös viikonloppuisin. Lääkärien livevastaanotot eivät ole auki sopimuksessamme edelleenkään viikonloppuisin.

Myös Terveystalon hoitaja-chat on nyt Itä-Suomen yliopiston henkilökunnan käytössä. Hoitaja-chatin kautta voi hoitaa asioita, jotka eivät välttämättä vaadi lääkärin huomiota. Palvelu on saatavilla 24/7.

Yliopisto ei ole avannut koronatestausta Terveystalon kautta. Julkinen sairaanhoito hoitaa testaukset omilla säännöillään. Muistathan, että koronaa epäiltäessä minnekään ei saa mennä soittamatta ensin. Koska tilanne on poikkeuksellinen, on tärkeää seurata THL:n tiedotteita ja ymmärtää, että terveydenhuolto palvelee nyt kiireellisyysjärjestyksessä. Taataan yhdessä se, että kiireisestä apua tarvitsevat sitä saavat.