Yliopiston tilojen sulkeminen

(Päivitetty 13.5.2020 klo 8.)

Itä-Suomen yliopiston toimintoja lähdetään avaamaan vaiheittain huomioiden kaikissa tilanteissa viranomaisten antamat rajoitukset ja ohjeistukset siten, etteivät terveys ja turvallisuus vaarannu.

Yliopiston henkilöstö jatkaa etätöiden tekemistä edelleen. Lähiopetusta ei järjestetä kevätlukukauden 2020 aikana. Harjoittelukoulujen perusopetus käynnistetään 14.5. valtioneuvoston linjausten mukaisesti, ja kirjaston palvelut avautuvat osin 14.5. alkaen. Muutoin Itä-Suomen yliopiston tilat pysyvät pääsääntöisesti edelleen suljettuina.

Tutkimusta tehdään pääsääntöisesti etätyöskentelynä toistaiseksi. Tutkimustoimintaa voidaan avata 14.5. lähtien yliopiston tiloissa yksikkö-/laitosjohtajan päätöksellä silloin, kun tutkimuksen teko edellyttää läsnäoloa yliopiston tiloissa ja viranomaisohjeistukset sen mahdollistavat. Tällaisia ovat esimerkiksi kenttätutkimus, laboratoriotutkimus ja yliopiston suojattuja tietoliikenneyhteyksiä vaativa tutkimus. Tiloissa voi olla rajoitettu määrä henkilöstöä kerrallaan ja kunkin laboratorion tai tutkimustilan osalta noudatetaan turvallisuus- ja terveysohjeistuksia sekä kokoontumisrajoituksia.

Milloin voin jatkaa opinnäytetyöni kokeellista osuutta yliopiston laboratoriossa? (Päivitetty 13.5.2020 klo 8.)
Opinnäytetöiden kokeellisten töiden osalta noudatetaan UEFin tutkimustyötä koskevia linjauksia ja turvallisuusohjeita. Välttämätöntä tutkimustyötä voidaan näin ollen jatkaa kampuksen tiloissa 14.5. alkaen. Opinnäytetöiden osalta kokeellisen osion välttämättömyyden arvioi esim. tutkimusryhmän johtaja, esimies tai ohjauksesta vastaava henkilö. Ota siis ensin yhteyttä opinnäytetyösi ohjaajaan. Tämän jälkeen osaston tai laitoksen johtaja voi myöntää luvan kampuksen tilojen käyttöön. 
Huomaathan, että muilla esimiehillä kuin osaston tai laitoksen johtajalla (ml. dekaanit, tarvittaessa varajohtajat ja erillis- palvelulaitosten johtajat) ei ole mahdollisuutta antaa lupaa tiloissa työskentelyyn.
 
Minun pitäisi käydä hoitamassa jokin asia kampuksella. Voinko tehdä niin? (Päivitetty 20.3.2020 klo 14.45)
Kaikki tarpeeton liikkuminen yliopiston kampuksilla on kiellettyä. Kulkutunnisteet toimivat edelleen, mutta yliopistolle saa tulla vain, kun työtehtävät sitä välttämättä edellyttävät. Mikäli sinun on ehdottoman välttämätöntä tulla yliopistolle, tarvitset luvan laitoksen/osaston/yksikön johtajalta,  ja käynti tulee pitää niin lyhyenä kuin mahdollista. Yliopiston tiloissa on noudatettava sekä viranomaisten että yliopiston antamia ohjeita viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ota huomioon, että esimerkiksi kukkien kastelu työhuoneessa ei – valitettavasti – ole tällainen ehdottoman välttämätön asia.

Olen tullut ulkomailta ja minun pitäisi käydä noutamassa tavaroitani kampukselta. Voinko tehdä niin? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Et voi. Sinun on noudatettava 14 vuorokauden varoaikaa ennen kampukselle tuloa ja tarvitset tähän esimiehesi luvan. Ota yhteyttä esimieheesi asioiden järjestelemiseksi.  

Mitkä toiminnot ja tehtävät ovat ns. kriittisiä toimintoja? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Kukin tiedekunta ja yksikkö on tehnyt oman varautumissuunnitelmansa ja määritellyt kriittiset toimintonsa. Ole yhteydessä omaan esimieheesi.

Voinko jatkaa tutkimussarjani loppuun? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Kyllä, jos se on arvioitu kriittiseksi (ks. yllä). Uusia tutkimuksia ei tässä tilanteessa pidä aloittaa.

Tuleeko tilojen sulkemisen myötä lomautuksia? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Ei tule.

Suljetaanko kaikki tilat ihan oikeasti? Mitä tapahtuu yleisille tenteille ja Exam-tenteille? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Kyllä, kaikki tilat on ihan oikeasti suljettu. Yleisiä tenttejä ja Exam-tenttejä ei pidetä yliopiston tiloissa. Seuraa oman opettajasi tiedotusta.

Mitä tapahtuu kirjaston kirjoille? Joudunko maksamaan myöhästymismaksua? (Päivitetty 18.3.2020 klo 7.45)
Laina-aikoja jatketaan ja myöhästymismaksuja ei tule. Ei huolta siis. Lisätietoa löydät kirjaston sivuilta: www.uef.fi/kirjasto

Ovatko kampusravintolat auki? Mistä saan opiskelijahintaista ruokaa? (Päivitetty 8.4.2020 klo 14.00)
Kela-tuetun opiskelijalounaan take away -myynti alkaa Carelian (sisäänkäynti A) ja Snellmanian (sisäänkäynti I) ravintoloissa keskiviikkona 15.4.2020. Lounasta on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 11–14. Opiskelijat voivat ostaa itselleen kaksi take away -lounasta kerralla, ja lounasta voi ostaa myös opiskelijakortilliselle kaverille (yhteensä 2 + 2 annosta, molempien voimassa oleva opiskelijakortti esitettävä). Ravintoloissa noudatetaan erityisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Kulkeeko sisäinen posti? (Päivitetty 19.3.2020 klo 1.50)
Saapuva ja lähtevä sekä kampusten välinen posti hoidetaan. Kirjaamon posti noudetaan yliopistolta säännöllisesti.

Ovatko kassat avoinna? (Päivitetty 19.3.2020 klo 1.50)
Eivät ole. Kassat on suljettu toistaiseksi. Tarvittaessa palveluja tai tuotteita voidaan laskuttaa.

Minun pitäisi palauttaa avaimeni ja kulkutunnisteeni, mutta yliopisto on kiinni. Kuinka toimin? (Päivitetty 27.3.2020 klo 5.30)
Avaimet ja kulkutunnisteet voi palauttaa toimitilapalvelujen avainpalautusluukkuun suljetussa kirjekuoressa. Liitä mukaan yhteystietosi (nimi + puh + sähköpostiosoite) sekä tarvittaessa tilinumerosi pantin palautusta varten. Tilinumeron voit laittaa halutessasi erikseen sähköpostilla. Avainpalautusluukku sijaitsee Kuopiossa Snellmanian B-ovessa, 1.kerroksessa lastaussillan yhteydessä (virastomestareiden tilat) sekä Joensuussa Aurora B ulko-ovi aulaan, virastomestarin palvelupisteen oven vieressä (YTHS:n aukioloaikojen mukaan).