Joensuun tiedekasvatuspalvelut

Joensuun tiedekasvatuspalvelut on Itä-Suomen yliopistossa kemian, fysiikan aineenopettajaksi ja luokanopettajaksi keväällä 2019 valmistuvan Niko Kyllösen toiminimiyritys. Yritys aloitti valtakunnallisen Kide Science tiedekerhojen franchising-ottajana vuoden 2018 tammikuussa tarjoten 3 - 8 -vuotiaille lapsille suunnattuja luonnontieteitä ja matematiikkaa käsitteleviä tiedekerhoja. Vuoden 2018 lopussa yritys laajensi toimintaansa vanhempien lasten tiedekasvatukseen sekä tiedekasvatusmateriaalien tuotantoon. Yritys on konsultoinut muun muassa Kide Sciencen sisällöntuotantoa tiedekerhomateriaalien valmistamisessa.

Itä-Suomen yliopiston Joustavat oppimisympäristöt -hankkeessa yrityksen tavoite on kehittää eri yritysten ja koulutusorganisaatioiden kanssa varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen soveltuvia digitaalisia oppimisympäristötuotteita sekä konsultoida opetusalan henkilöstön tieto- ja viestintäteknologista osaamista. Oppimisympäristöjen kehittämiseen yritys pyrkii vaikuttamaan toimimalla myös osana Itä-Suomen yliopiston Studio360 -investointihankkeen ohjausryhmässä.

Yrityksellä on jatkuva halu kehittyä ja toimia yhdessä eri kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneiden yhteisöjen ja yritysten kanssa. Itä-Suomen yliopiston ja Kide Sciencen lisäksi yrittäjä on käynyt aktiivista keskustelua kasvatuksen ja koulutuksen kehittämisestä muun muassa Kuopion Snellman kesäyliopiston, Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen, Joensuun Tiedeseuran ja Pilke päiväkotien kanssa.

Niko Kyllönen

Yhteystiedot:
Niko Kyllönen
p. +358 40 963 7261
niko.kyllonen90 (ät) hotmail.com