UEF-käyttäjätunnus

 

Työsuhteessa aloittanut henkilö voi aktivoida tunnuksensa aikaisintaan kaksi viikkoa ennen työsuhteen alkua, kun työsuhde on tallennettuna Mepco henkilötietojärjestelmään.

Tunnus muodostuu tunnin kuluessa aktivoinnista, mutta tunnuksen käyttöoikeudet astuvat voimaan vasta työsuhteen alkupäivämäärän mukaisesti. Täydet käyttöoikeudet on vain vahvasti tunnistetuilla henkilöillä. Henkilön vahvan tunnistuksen voi suorittaa kirjautumalla tunnuksen aktivointiin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tunnistautuen.

Opiskelija voi aktivoida tunnuksensa seuraavana päivänä siitä, kun hänen tietonsa on kirjattu opiskelijarekisteriin. Tunnus muodostuu tunnin kuluessa aktivoinnista, mutta tunnus saa täydet käyttöoikeudet vasta opinto-oikeuden voimaan astuessa, kun opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi sekä vahvasti tunnistettu. Opinto-oikeus alkaa tutkintoon johtavissa koulutuksissa perustutkinto-opiskelijoilla syksyisin 1.8. ja keväisin 1.1. Aducaten opiskelijoiden opinto-oikeudet ovat määräaikaisia ja koulutuskohtaisia. Tunnuksen aktivointi on mahdollista, kun opiskelija saa ohjeen tunnuksen käyttöönotosta.

Mikäli käytössä on ollut aiemmin UEF-käyttäjätunnus, lisätään uuden työ- tai opiskelusuhteen mukaiset oikeudet tunnukselle automaattisesti. Tunnuksen käyttöönotto tapahtuu tällöin salasanan vaihdolla. Älä aktivoi toista käyttäjätunnusta!

Muut käyttäjät tallennetaan Mepcoon, Mepcon säännöstöjen mukaisesti. Tallennus tapahtuu yksikön toimesta ja käyttäjän tulee olla yhteydessä omaan yksikköönsä. Lisätietoja ulkopuolisen tunnuksesta.

Kertakäyttökoodi

Suosittelemme aina aktivoimaan tunnuksen ensisijaisesti suomi.fi -verkkopankkitunnistautumisen kautta.

Opiskelijoille lähetetään kertakäyttökoodi automaattiviestillä Oodissa olevaan henkilökohtaiseen sähköpostiin. Jos opiskelija ei ole saanut aktivointikoodia, sen voi pyytää tarvittaessa IT Servicedeskiltä jos verkkopankkitunnusten käyttö ei ole mahdollista.

Henkilökunnalle ei lähetetä automaattisesti kertakäyttökoodeja, kaikki henkilökuntaoikeudet vaativat henkilön vahvaa tunnistamista. Mikäli käytössä ei ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä IT Servicedeskiin.

Kertakäyttökoodilla aktivoiduilla tunnuksilla on erittäin rajoitetut oikeudet. Täydet oikeudet järjestelmiin myönnetään vain vahvasti tunnistetuille henkilöille. Tunnistaminen tapahtuu joko kirjautumalla verkkopankkitunnuksin tunnuksen aktivointiin tai esittämällä virallinen henkilöllisyystodistus asiakaspalvelupisteellämme.

Aktivoi tunnus täällä 

https://iam-app.uef.fi/activate/

Kirjauduttuasi tunnuksen aktivointiin Suomi.fi tunnistautumisen kautta tarkistat nimitietosi, valitset kutsumanimesi sekä käyttäjätunnuksesi ja salasanan tunnuksellesi. Aktivoinnin aikana otetaan käyttöön myös UEF-sähköpostiosoite, joka on opiskelijoilla automaattisesti tunnus@student.uef.fi ja henkilökunnalla etunimi.sukunimi@uef.fi (jos ei valittavissa, ota yhteyttä IT Servicedeskiin).  

UEF-tunnuksella Office365-ympäristön käyttö edellyttää myös kaksivaiheisen tunnistautumisen (MFA) käyttöönottoa. MFA:n voi ottaa käyttöön n. neljän tunnin kuluttua tunnuksen aktivoinnista tai tunnuksen uudelleen käyttöönotosta. Lisätietoa ja ohjeet. Linkki 

Oikopolut

Etätyöskentelyn IT-ohjeita

Asiointipalvelut-sivusto

Asiointipalvelut-sivusto

IT-tuki chat

0294 4 58880