Kesätöihin

Kesän 2020 lukiolaisten kesätyöpaikat on nyt haettavissa!

Sovelletun fysiikan laitoksen tutkimus laskennallisessa fysiikassa, lääketieteellisessä fysiikassa ja ympäristöfysiikassa on kansainvälisesti korkeatasoista ja tunnustettua. Laitoksella työskentelee 10 professoria ja noin 70 tutkijaa. Julkaisemme vuosittain yli 150 artikkelia kansainvälisissä julkaisusarjoissa. Vuosibudjettimme on noin 10 M€, josta yli puolet ns. kilpailtua tutkimusrahoitusta.

Haemme kesäkuuksi 2020 lukion toisen vuosikurssin oppilaita (6 henkilöä) työskentelemään laskennallisen, lääketieteellisen ja ympäristö -fysiikan tutkimusryhmiin.

Työhön valitut saavat perehdytyksen fysiikan menetelmiin ja työkaluihin, mm.  Matlab-ohjelmaan ja matriisilaskentaan.  Tutkimusryhmissä kesätyöntekijä osallistuu kokeneen tutkijan ohjauksessa tieteelliseen työhön ja raportointiin.

Hakijalta edellytetään kiinnostusta fysiikan alaan uravaihtoehtona, erinomaista menestystä lukion pitkässä matematiikassa, fysiikassa ja äidinkielessä. Fysiikan ala ja työyhteisömme on kansainvälinen, joten toivomme hakijalta myös sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielitaitoa.  

Hakuaika päättyy 28.2.2020 klo 16.15. 

Työhön valituille ilmoitetaan viimeistään 15.3.2020.

Palkkaus: 1100€/kk

Vapaamuotoinen hakemus (max. 1 sivu), motivaatiokirje (max. 1 sivu), sekä tieto opintomenestyksestä (fysiikan, matematiikan, äidinkielen ja englannin arvosanat kursseittain listattuna tai otteena opintorekisteristä) lähetetään sähköpostilla osoitteeseen: kesafyysikko@uef.fi.

Lisätietoja: Tero Karjalainen, tero.karjalainen@uef.fi, 040 355 2121

Laitoksemme on palkannut lukion pitkässä fysiikassa ja matematiikassa hyvin menestyneitä lukiolaisia kesätöihin vuodesta 2006 lähtien. Aiempien vuosien kesätyöläisten tuotoksiin voit tutustua tuosta alta.