SIB Labs

 

SIB Labs yhdistää ja markkinoi Itä-Suomen yliopiston huippuosaamista ja laiteinfrastruktuuria biomateriaalien ja materiaalitekniikan sekä kuvantamisen (erityisesti spektriväritutkimuksen ja fotoniikan sovellukset) aloilla. Toimintamme perustuu luonnontieteen alojen pitkäjänteiseen perustutkimukseen ja tiiviiseen yhteistyöhön muiden kansainvälisesti arvostettujen tutkimusorganisaatioiden kanssa. Edistämme alan teknologian siirtoa ja palvelemme tiedeyksiköiden ja teollisten yhteistyökumppaneiden tutkimustarpeita. 

Kauttamme tavoitat 200 tutkijan huippuosaamisen, sekä modernit ja monipuoliset mittaus- ja tutkimuslaitteistot yhden kontaktin kautta. SIB-labs tarjoaa ammattimaisen helposti tavoitettavan laiteympäristön osaavine käyttäjineen. Monialainen jatkuvasti kehittyvä lähes 20 miljoonan euron laiteinfrastruktuurimme koostuu yli 130 laajasta tutkimuslaitteesta sekä huomattavasta määrästä alan laboratorioiden pienlaitteita.

Meillä on laaja kokemus toiminnasta fotoniikan ja materiaalialan osaamisen kehittämisessä ja siirrossa elinkeinoelämän käyttöön. Yksiköllä on laboratorioita ja henkilökuntaa sekä Joensuussa että Kuopiossa. Näin olemme aidosti tavoitettavissa kahdella eri kampuspaikkakunnalla.

SIB Labs Twitterissä   @UEFSIBLabs

SIB Labs YouTubessa.