Ennakkotietoa tulevasta seminaarista:

Rikostaustainen perhe? Rikostaustaisten perhe- ja läheissuhteiden tukeminen verkostoyhteistyönä

Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue ja Itä-Suomen yliopisto (oikeustieteiden laitos/Joensuun kampus ja yhteiskuntatieteiden laitos/ Kuopion kampus) järjestävät III tutkimus- ja kehittämispäivän tiistaina 27.10.2020 klo 8.30-16.00. Päivän toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin, mutta päivään on mahdollista osallistua kokonaisuudessaan etänä.  

Tutkimus- ja kehittämispäivän teemana on rikostaustaisten perhe- ja läheissuhteet. Päivän aikana tarkastellaan rikostaustaisten perhe- ja läheissuhteita seuraamusten, tuen, lähisuhdeväkivallan ja lasten edun näkökulmasta palvelujärjestelmän eri toimijat huomioiden. Perhe- ja läheissuhteiden tukeminen ja huomioiminen on tärkeää. Kuitenkin perhe- ja läheissuhteet voivat jäädä näkymättömäksi esimerkiksi rikosseuraamuksissa. Huomio myös helposti kiinnittyy yksilötasoisiin riskeihin ja ongelmiin niiden perhe- ja läheissuhteisiin laajemmin liittyvien vaikutusten sijaan. Perhe- ja läheissuhteiden ylläpitäminen ja edistäminen vankeusrangaistuksen aikana vaikuttaa kaikkien asianosaisten elämään sekä tuomitun vankilassa oloaikana että vapautumisen jälkeen siviiliin palatessa.

Puheenvuorot käsittelevät rikosseuraamuslaitoksen lapsi- ja perhetyön linjauksia, lasten ja perheiden tukemista ja lähisuhdeväkivallan problematiikkaa. Päivän aikana äänessä on rikosseuraamuslaitoksen toimijoita, yliopiston tutkijoita sekä kolmannen sektorin ja lastensuojelun toimijoita.  

Tutkimus- ja kehittämispäivään tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen alkaa 21.9.2020. Linkki ilmoittautumislomakkeelle ilmoitetaan myöhemmin.

Tilaisuuden kohderyhmänä ovat rikosseuraamuslaitoksen työntekijät, yliopiston opiskelijat, tutkijat ja opettajat, rikosseuraamuslaitoksen yhteistyökumppanit sekä kaikki asiasta kiinnostuneet. Tilaisuus on maksuton.

Lisätiedot: kehityspäällikkö Miika Kaskinen, miika.kaskinen(a)om.fi; yliopisto-opettaja Mari Suonio, mari.suonio(a)uef.fi

Tervetuloa!