Uudelle opiskelijalle

Hei uusi ravitsemustieteen opiskelija!

Lämpimät onnittelut suuresti himoitusta opiskelupaikasta ravitsemustieteellä ja tervetuloa Kuopioon! Pääset opiskelemaan mielenkiintoista, moniulotteista ja jatkuvasti kehittyvää alaa, joka mahdollistaa työllistymisen ravitsemustieteen ammattilaisena monenlaisissa asiantuntijatehtävissä, omien tulevien uratoiveidesi mukaisesti. Olen vuosikurssiopettajasi ja luotsaan sinua yhdessä ylemmän vuosikurssin tuutoriopiskelijoiden ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön muun henkilökunnan kanssa opintojesi alkuun.

Lukuvuosi käynnistyy varsinaisesti syyskuun alussa, mutta jo sitä ennen nyt elokuussa kannattaa suunnata ajatuksia opintoihin ja tulevaan lukuvuoteen. Opiskelijoiden tietotori järjestetään etäyhteydellä 12.8. klo 12-13, erityisesti tilaisuuden alussa on juuri uusia opiskelijoita koskevaa infoa. Tietotoriin pääset liittymään osoitteessa https://www.uef.fi/live1/. Ennen opintojen käynnistymistä sinun kannattaa tutustua uuden opiskelijan verkkomateriaaliin Kamussa https://kamu.uef.fi/uudelle-opiskelijalle/.

Orientaatio yliopisto-opintoihin (ORI, 1131000, 1 op) onkin ensimmäinen opintojakso, josta alkavat opintopisteet kertyä! Kyseisen sivuston löydät täältä: https://kamu.uef.fi/student-book/orientaation-aikataulu/. Orientaatioon liittyy myös verkkosivusto Digicampuksessa, nimittäin Digistartti osoitteessa https://digicampus.fi/, jossa pääset kohdasta ”Korkeakoulujen kurssit” klikkaamaan edelleen ”Itä-Suomen yliopisto (UEF)”, ja edelleen kurssille ”UEF:Digistartti”. Suora osoite Digistarttiin on https://digicampus.fi/course/view.php?id=703.  Kyseiselle sivustolle tarvitset uef-tunnuksen (Itä-Suomen yliopiston käyttäjätunnuksen), joiden hakemiseen löydät ohjeet yllä mainitusta verkko-osoitteesta Kamusta (uudelle opiskelijalle – uef-tunnusten käyttöönotto). Digistarttiin tutustuminen on osa ORI-opintojakson suoritusta, lisäksi teemme yhdessä muutaman harjoituksen syyskuussa, jotka ohjeistan erikseen orientaatioviikolla syyskuun alussa.

Tarkemmin erityisesti juuri oman pääaineesi, ravitsemustieteen, opintojen aloittamisesta ja koostamisesta on kerrottu Moodle-oppimisalustalta löytyvässä Opintojen ohjaus ravitsemustieteen opinnoissa (ORO, 4460107, 1 op) –opintojaksossa. Tämä sivusto avautuu 14.8. mennessä. Myös siihen on hyödyllistä tutustua ennen opintojen alkua tai viimeistään heti opintojen alettua. Moodle-oppimisalustalle tarvitset kirjautumista varten uef-tunnuksen. Osa oppiaineista käyttää perehdyttämiseen SmartStart- sivustoa (Kamussa), mutta ravitsemustieteellä olemme päätyneet Moodle –sivustoon, joka mahdollistaa myös opintojaksoon liittyvien tehtävien palautuksen. ORO-opintojakson keskiössä on henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli HOPSin tekeminen syyslukukauden aikana.

Itä-Suomen yliopisto on linjannut, että syyslukukausi 2020 järjestetään pääsääntöisesti etäyhteyksien avulla, kun se oppimistavoitteet huomioiden on mahdollista. Niinpä esimerkiksi suuri osa eri opintojaksojen (kurssien) luennoistasi pidetään verkkovälitteisesti. Huomioithan kuitenkin, että jo syyskuussa on läsnäoloakin vaativaa opetusta. Haluammekin mielellämme tavata sinut kasvokkain ja tutustuttaa (katuremontista huolimatta) ihastuttavaan kampusalueeseemme, monimuotoisiin opetustiloihin ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet tarjoavaan Kuopioon. Tuutoriopiskelijat laittavat elokuun aikana sinulle sähköpostia (fuksiopas), jossa on tarkemmat tiedot opiskelujen ensimmäisistä päivistä sekä muuta tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta.

Koronaviruksen (COVID-19) riskiryhmään kuuluville opiskelijoille on valmisteltu ”Ohjeistus vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluville opiskelijoille: opintojakson suoritustapaan liittyvät järjestelyt syyslukukaudella 2020”. Ohje on linkitetty Uuden opiskelijan verkkomateriaaliin (Tervetuloa), Kamun koronavirusohjeistukseen ja Yksilöllisten opintojärjestelyjen verkkosivulle. Lisätietoja saat tarvittaessa myös allekirjoittaneelta. Mahdollista riskiryhmään kuulumistaan ei tarvitse perustella, eikä terveystietojaan tai lääkärintodistuksia pidä lähettää. Riskiryhmään kuuluvat opiskelijat eivät voi tulla kampukselle eivätkä osallistua lähiopetukseen. Riskiryhmätiedot löydät THL:n sivuilta.

Tapaamme ensimmäisen kerran tiistaina 1.9. klo 8.15-12 salissa CA101, Canthia-rakennus, Yliopistonranta 1 B. Ravitsemustieteen yksikön opetushenkilökuntaan pääset tutustumaan etänä keskiviikkona 2.9. klo 8-10, linkin tapaamiseen laitan sinulle lähempänä ajankohtaa, ensisijaisesti uef-sähköpostiosoitteeseesi.

Tietoa opintoihin kuuluvista opintojaksoista löydät Opinto-oppaasta, jonka jaamme sinulle painettuna versiona ensimmäisenä opiskelupäivänäsi.

Mikäli sinulla on jo aiempia yliopisto-opintoja suoritettuna, voit olla yhteydessä minuun jo elokuun puolella. Näin saamme terävän aloituksen henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) suunnitteluun, mahdolliseen opintojen hyväksilukuun ja opintojen tiivistämiseen.  Oli sinulla aiempia opintoja tai ei, voit siis olla minuun tarvittaessa yhteydessä jo ennen opintojen alkua (yhteystiedot alla). Enää vain tovi, ja pääset sukeltamaan kiehtoviin ravitsemustieteen opintoihin ja aloittamaan yliopisto-opiskelijan elämää. Pian nähdään :).

Terveisin vuosikurssiopettajasi Jenni

jenni.korhonen at uef.fi, p. 040 355 2948

Lisätietoja:

Opinto-opas 2020-21

Opinto-opas 2019-20

Opinto-opas 2018-19

Opinto-opas 2017-18

Opinto-opas 2016-17

Opinto-opas 2015-16

Opinto-opas 2014-15