Terveystieteiden tiedekunnan tohtoriohjelmat

Kliininen tohtoriohjelma:

  • järjestää tutkijakoulutusta KYSin sairaalaympäristössä
  • tukee ja nopeuttaa kliiniseen tutkimukseen liittyvän väitöskirjan tekemistä
  • tukee väitöskirjaa tekeviä kaikissa KYSin erityisvastuualueen terveydenhuollon yksiköissä

Lääketutkimuksen tohtoriohjelma:

  • "...on monitieteinen, kaikki lääketutkimuksen ja toksikologian erikoisalat kattava tohtoriohjelma. Ohjelman toiminnan järjestää Itä-Suomen yliopiston Farmasian laitos kiinteässä yhteistyössä valtakunnallisen FinPharmaNet- verkostona kanssa."

Molekulaarisen lääketieteen tohtoriohjelma:

  • "...tavoitteena on kouluttaa korkeatasoisia ja kansainvälisesti orientoituneita tutkijoita ja asiantuntijoita erilaisiin tehtäviin. Tohtoriohjelma tarjoaa kouluttamilleen tohtoreille mahdollisuuden työskennellä aktiivisesti tohtoriohjelmaan kuuluvissa tutkimusryhmissä."

Terveystieteiden tohtoriohjelma:

  • "...tavoitteena on kouluttaa korkeatasoisia ja kansainvälisesti orientoituneita tutkijoita ja  asiantuntijoita erilaisiin vaativiin kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin. Tohtoriohjelma on monitieteinen ja se kattaa monipuolisesti seuraavat terveystieteiden alat: hoitotiede, kansanterveystiede (ml. ergonomia), epidemiologia, liikunta- ja urheilulääketiede, geriatria, työterveyshuolto, yleislääketiede ja ravitsemustiede (ml. elintarviketieteet)."

Lisätietoa jatko-opiskelijaksi hakeutumisesta antavat opintosihteeri Heidi Korhonen ja opintohallinnon päällikkö Mervi Silaste.

Tieteellinen jatkokoulutus

Tutkimusryhmämme tarjoavat loistavan mahdollisuuden tohtorikoulutukseen. Maisteritutkinto biolääketieteessä, molekyyli- ja solubiologiassa tai urheilu- ja liikuntalääketieteessä antaa erinomaiset valmiudet jatkokoulutukseen. Myös lääketieteen tai hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinto on hyvä tausta jatko-opinnoille. Yksikkömme jatkokoulutettavat ohjaajineen kuuluvat terveystieteiden tiedekunnan tohtoriohjelmiin.

Terveystieteiden tiedekunnan tohtoriohjelmat rahoittavat useita tohtorikoulutettaviamme.

Tohtorikoulutus

Yksikkömme tohtorikoulutus toteutetaan osana Terveystieteiden tohtoriohjelmaa. Yksikön tutkijankoulutuksen perinne on vahva ja monipuolinen. Voit tutustua tutkijoidemme väitöskirjoihin UEF Electronic Publications -palvelussa ja julkaisuihin UEF:n SoleCris-tutkimustietokannassa - SoleCRIS. 

Tohtoriopiskelijat osallistuvat tutkimushankkeisiin, jotka projektista ja ohjauksesta riippuen liittyvät esimerkiksi ravitsemukseen ja terveyteen, kroonisten sairauksien epidemiologiaan, ikääntymiseen, ympäristöterveyteen, terveyden kulttuurisiin ja psykososiaalisiin ulottuvuuksiin, kansainväliseen terveyteen sekä terveyspalveluihin. Myös uudet innovatiiviset tutkimusideat ovat tervetulleita. Meillä on paljon ohjaajia, joten tutkimuksen osa-alueista saa parhaiten kuvan tutustumalla yksikön tutkimustoimintaan tekemällä kirjallisuushaun yksikön senioritutkijoiden nimellä tai tutkimusalueiden omilta sivuilta. Osa ohjaajista tulee UEFin muilta laitoksilta, yliopistomme ulkopuolelta ja jopa muiden maiden yliopistoista.

Mikäli tohtorikoulutus kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä:

Tohtoriohjelman varapuheenjohtaja Tomi-Pekka Tuomainen, professori, epidemiologia, tomi-pekka.tuomainen(at)uef.fi, +358 40 355 2956
Yksikönjohtaja Pekka Mäntyselkä, professori, yleislääketiede, pekka.mantyselka(at)uef.fi, +358 50 449 9436
Yksikön varajohtaja Ursula Schwab, professori, ravitsemusterapia, ursula.schwab(at)uef.fi, +358 40 355 2791