ERIKOISTUMISKOULUTUKSEN ETENEMINEN KORONAVIRUKSEN AIHEUTTAMAN KARANTEENIN TAI UUDELLEENSIJOITUKSEN VUOKSI

 

Koronaviruksen aiheuttaman karanteenin aikana erikoistuvalla tulee olla mahdollisuus edistää koulutuksen etenemistä esim. itseopiskelun tai etätyön välityksellä. Karanteenin ei tule pidentää erikoistumiskoulutuksen kestoa.

Vastuuhenkilön harkinnan mukaan ERL-, EHL- ja YEK-koulutukseen voidaan hyväksyä COVID-tilanteesta johtuvia uudelleensijoituksia ja työtehtäviä.

Osaamisen karttumisen dokumentointia uudelleensijoituksissa voidaan tarvittaessa harkita. Erikoistumispolun puuttuvat suoritukset pyritään järjestämään mahdollisimman jouhevasti tilanteen rauhoittumisen jälkeen.

Erikoistumiskoulutuksen alueellinen neuvottelukunta (ERL-, EHL- ja YEK-koulutus) on linjannut, että erikoistujan palvelujen poikkeuksista (1:1 tai 50:50 -sääntö) voi koulutuksen vastuuhenkilö tehdä perustellun esityksen lääketieteen laitoksen laitosjohtajalle, jonka päätöksellä poikkeukset voidaan hyväksyä.

EXAM-tentit

Kaikki viisi yliopistoa ovat yhdessä päättäneet, että valtakunnallinen kuulustelu järjestetään 1.-12.6.2020 EXAM-järjestelmässä.

Lisätiedot:

https://sites.utu.fi/valtakunnallinenkuulustelu/