Lääketieteen kansainvälinen opiskelijavaihto

Mikäli haluat vaihtoon, ole yhteydessä kansainvälisten asiain suunnittelija Marko Pietilään (marko.pietila(at)uef.fi, oman vuosikurssisi hops ohjaajaan sekä yliopiston  kv-liikkuvuuspalveluihin. Liikkuvuuspalvelujen henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Kamusta, jonne on koottu myös kaikki tärkeä tieto opiskelijavaihdon mahdollisuuksista ja käytännöistä.

Poissaolon vaikutus opintoihin on hyvä huomioida  jo etukäteen (katso: hops). 1. vuoden opiskelijat eivät voi lähteävaihtoon eikä vaihtoa suositella 3. vuoden aikana.

Tässä linkki listaan lääketieteen ERASMUS-vaihdon sopimusyliopistoistamme. Pääset listan linkeistä eteenpäin suoraan kyseisten yliopistojen verkkosivuille.

Kevään 2019 ohjeita ja tapahtumia lähteville vaihto-opiskelijoille:

Vaihtokohteista saat lisätietoa Kamusta, kohdeyliopistojen verkkosivuilta ja aiemmin vaihdossa olleiden palautteita lukemalla. Vaihtopalautteisiin pääset käsiksi SoleMOVEssa, kun valitset SoleMove-järjestelmän etusivulla yliopistojen listasta UEFin ja klikkaat seuraavaksi avautuvan sivun yläpalkissa olevaa ”Exchange destinations Abroad and feedback”-linkkiä. Valitse ”Search feedback” ja hakua rajaavat tekijät, esim. kohdemaa/vaihto-ohjelma/laitos ja paina ”Start Search”. Vertaispalaute on suunnitteluvaiheessa tärkeää ja palautteista saat yleiskuvan siitä, mitkä ovat suosittuja ja hyviä vaihtoyliopistoja pääaineessasi.

Katso SoleMOVE-hakuportaalin ohje Kamusta vasta siinä vaiheessa, kun ryhdyt täyttämään hakemusta hakuaikana 1.-15.2.2019. SoleMOVE-vaihtoklinikasta voi olla sinulle hyötyä. Tarvitset hakemuksesi liitteiksi kaikkiin vaihto-ohjelmiin

  1. ajantasaisen opintosuoritusotteen englanniksi (tilaat itse Oodista ja liität hakemukseen) sekä
  2. motivaatiokirjeen englanniksi (tai kohdemaan kielellä).


YHTEYSHENKILÖT

Sopimukset, tulevat ja lähtevät vaihto-opiskelijat 

Kansainvälisten asiain suunnittelija

Marko Pietilä

Sähköposti:

marko.pietila (at) uef.fi

GSM:

040-3553039

Ohivalinta:

 --

Yksiköt:

Lääketieteen laitos

Huone:

(Ca 3083)

Tulevat vaihto-opiskelijat

Opetushoitaja

Tarja Koponen

Sähköposti:

tarja.koponen (at) kuh.fi

GSM:

040-3553606

Ohivalinta:

 --

Yksiköt:

Kliininen laitos

Huone:

KYS rak. 6, 7,krs., (Mds 5221)

Katso myös: hops-koordinaattorit

Kv-vaihdon ohjauksen suunnitelma:

1. Perusohjaus
Lt1: Orientaatio yliopisto-opiskeluun (ORI, 1131000), tuutortunti kv-vaihdosta (kv-liikkuvuuspalvelut ja laitoksen edustajat)
Lt3 (+ Lt4): erillinen info kv-vaihdosta (lokakuu)
ylimääräisiä vuosikurssi-infoja tarvittaessa
Lisäksi:
Kv-liikkuvuuspalvelujen järjestämät vaihtoinfot kaikilla kampuksilla:
Näissä infoissa on tarjolla yleistietoa opiskelu- ja harjoitteluvaihdoista sekä tietoa helmikuussa avoinna olevista hauista. Vaihtoinfot on tarkoitettu niille, jotka suunnittelevat vaihtoon hakemista.

2. Täydentävä ohjaus
lähtijän henkilökohtainen ohjaus
   - opintoasiainpäällikö: opintosuunnitelma
   - hops-koordinaattorit (katso kohta 3.)
   - kv-liikkuvuuvspalvelut: vaihdon tekninen toteutus / hakeminen
Vaihtoon lähtijä on ennen varsinaisen hakemuksensa jättämistä yhteydessä sekä opintoasiainpäällikköön että tarvittaessa kv-liikkuvuuspalveluihin (tarkempi ohjeistus ). 

3. Hops-ohjaus
(Täydentävää ja tarpeen mukaan tehostettua ohjausta)
 
Muut ohjauksen portaat läpikäytyään lähtijä ottaa yhteyttä vaihtoa koskevan vuosikurssin hops-koordinaattoriin jo hakuvaiheessa alustavan henkilökohtaisen opintosuunnitelman rakentamiseksi. Palattuaan vaihdosta opiskelija on uudelleen yhteydessä hops-ohjaajaan hospin päivittämiseksi ja tarkemman aikataulun laatimiseksi. Samalla suunnitellaan korvaavuuksien haku. Opiskelijan tulee myös olla yhteydessä opintoasiainpäällikköön (vaihdon opintosuoritusten kirjaaminen ja sisällyttäminen tutkintoon).

Ohjeet korvaavuukien hakemiseksi löytyvät tästä linkistä (Hakemus opintojen korvaavuudesta tai Hakemus opintojen sisällyttämisestä). Tarkentavia ohjeita opintoasiainpäälliköltä.