Opiskelu

Vetovoimaiset terveystieteet ja lääkärikoulutus

Lääkärikoulutuksessa vastaamme tulevien lääkärien perusterveydenhuollon opetuksesta. Sote-mallista riippumatta työ perusterveydenhuollossa on terveyspalvelujen peruskivi. Meidän kauttamme järjestyvät koulutus- ja harjoittelupaikat terveyskeskuksissa ja muu yleislääketieteen opetus. Keskeisiä aiheita opetuksessamme ovat sote-palveluiden ja järjestelmän toiminta, terveyden edistäminen, keskeiset kansanterveyshaasteet, perusterveydenhuollon erityiskysymykset, työ ja terveys sekä iäkkäiden terveys.

Koulutamme myös erikoislääkäreitä yleislääketieteessä, työterveydessä, geriatriassa sekä terveydenhuollon erikoisalalla.

Kliininen ravitsemustiede on kauan ollut yksi yliopistomme kaikkein vetovoimaisimmista tutkinto-ohjelmista. Ala on aivan terveyskysymysten sydämessä ja sen osaajia tarvitaan. Maisterivaiheeseen siirryttäessä on mahdollista valita esimerkiksi ravitsemusterapiaopinnot, elintarviketeollisuuteen, kansainvälisiin tehtäviin tai urheiluravitsemukseen suuntautuneet opinnot.

Terveyden edistämisen laaja-alainen kandidaattiohjelma on uusin tulokas koulutustarjonnassa. Sen jatkoksi voit hakea kolmeen terävästi profiloituneeseen maisteriohjelmaamme:

  • Väestön terveyden ja työhyvinvoinnin edistämisen maisteriohjelma
  • Terveysliikunnan maisteriohjelma liikuntalääketieteen oppiaineessa
    tai
  • Kansainvälinen englanninkielinen Master of Public Health –maisteriohjelma, jonka neljään eri suuntautumisvaihtoehtoon hakee opiskelijoita ympäri maailman. Todellinen monikulttuurinen kokemus sen valinneille.

Lisätietoja

Henna Saari, kliininen opettaja, yleislääketiede, henna.saari(at)uef.fi
Jarmo Heikkinen, kliininen opettaja, työterveyshuolto, jarmo.k.heikkinen(at)uef.fi
Eija Lönnroos, professori, geriatria, eija.lonnroos(at)uef.fi
Sari Hantunen, yliopistonlehtori, ravitsemustiede, sari.hantunen(at)uef.fi
Tiina Rissanen, yliopistonlehtori, terveystieteet, tiina.rissanen(at)uef.fi
Arja Erkkilä, yliopistonlehtori, MPH-ohjelma, dosentti, arja.erkkila(at)uef.fi

Hae opiskelemaan!