Neurologia

Neurologian laajan kansainvälisen tutkimustoiminnan kohteita ovat Alzheimerin tauti, sen epidemiologia ja riskitekijät, neurodegeneratiivisten sairauksien biomarkkerit, molekulaarinen ja funktionaalinen genetiikka, molekulaarinen neuropatologia, epilepsia sekä aivoverenkiertohäiriöt.

Neurologialta on valmistunut yli 110 väitöskirjaa, ja projekteissamme työskentelee noin 20 väitöskirjantekijää. Vuosittain julkaisemme kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä keskimäärin 90 julkaisua.

KYSin Neurokeskuksen neurologian klinikka vastaa neurologisten sairauksien diagnostiikasta ja hoidosta Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella ja toimii tiiviissä yhteistyössä perusterveydenhuollon ja aluesairaaloiden sekä KYSin erityisvastuualueen (ERVA) sairaaloiden kanssa. Vaikeissa neurologisissa ongelmatapauksissa klinikka palvelee koko KYSin miljoonapiiriä.

Neurologian klinikassa työskentelee 70 neurologian alan osaajaa. Toimintatavalle on ominaista moniammatillinen lähestymistapa, jossa lääkäri, sairaanhoitaja, neuropsykologi, kuntoutusohjaaja, muistihoitaja ja sosiaalityöntekijä toimivat tiiviissä yhteistyössä asiakkaan ongelmia ratkaistaessa.

Tervetuloa meille töihin – tutkimaan – opiskelemaan !

Tutkimus

Clinical Alzheimer Research Program and Kuopio Brain Bank

ALSOVA - A 5-Year Alzheimer's Disease Follow-Up Study

Biomarkers for Neurodegenerative Disorders

Brain Research Unit - Clinical Drug Research

Cerebrovascular Disorders and Stroke Recovery

Clinical Epileptology

Epidemiology and Risk Factors of Alzheimer's Disease

FinFTD - Finnish FTD Research Network

Frontotemporal Lobar Degeneration and Early Onset Dementia

Molecular Genetics of Alzheimer's Disease and Other Neurodegenerative Diseases

Multiple Sclerosis