Iho- ja sukupuolitaudit

Iho- ja sukupuolitautien oppiaine on osa Itä-Suomen yliopiston Terveystieteiden tiedekunnan Lääketieteen laitoksen Kliinisen lääketieteen yksikköä.

Perusopetus

Lääketieteen perusopintojaksolla on tavoitteena tarjota avoterveydenhuollon käytäntöjä palveleva opintokokonaisuus sekä perusteet ihotautien, sukupuolitautien ja ihoallergologian diagnostiikalle ja hoidolle. Tärkeänä tavoitteena pidetään oman tieteenalan kehittämistä, laadukasta tieteellistä jatkokoulutusta, tieteellisen tutkimuksen edistämistä sekä kansainvälistä tutkimusyhteistyötä.

Erikoislääkärikoulutus

Ihotautien ja allergologian erikoislääkärikoulutusta sekä jatko- ja täydennyskoulutusta annetaan yhteistyössä Kuopion yliopistollisen sairaalan ihotautien klinikan sekä erityisvastuualueen keskussairaaloiden ihotautiyksiköiden kanssa.

Oppiaineen vastuuhenkilö on professori Ilkka Harvima. Muuta henkilökuntaa on kaksi kliinistä opettajaa ja opetuskoodinaattori.

Tarkempaa tietoa oppiainekohtaisesta erikoislääkärikoulutuksesta löytyy lääketieteen laitoksen Erikoislääkärikoulutus-sivulta ja sen vasemmasta sivupalkista.

Tutkimus

The Immune System in Skin Cancers