Perustietoja kirjastosta

Joensuun ja Kuopion yliopistojen kirjastot yhdistyivät Itä-Suomen yliopiston kirjastoksi vuoden 2010 alussa. Kirjasto on julkinen tieteellinen kirjasto, joka tarjoaa modernit kirjasto- ja tietopalvelut erityisesti yliopiston 2 500 hengen henkilöstölle ja 15 500 opiskelijalle. Samalla se on avoin kaikille tiedontarvitsijoille. Itä-Suomen yliopiston kirjasto on yksi hallinnollinen kokonaisuus, johon kuuluvat Joensuun ja Kuopion kampuskirjastot sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan tieteellinen kirjasto.

Monitieteisen ja laaja-alaisen yliopiston kirjaston kokoelmat ja asiantuntemus painottuvat yliopiston perustehtävien mukaisesti. Yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Kampuskirjastojen kokoelmien helppo saatavuus toisille kampuksille sekä digitaalisen kirjaston palvelujen käyttö eri kampuksilla tukevat yliopiston monitieteisyyden tavoitetta.

Kirjasto tarjoaa käyttöön painettuja ja elektronisia tietoaineistoja, hoitaa yliopistonjulkaisutoimintaa, myy yliopiston julkaisuja sekä opettaa tiedonhankintaa. Kirjaston erityistehtävänä on toimia vapaakappalekirjastona ja EU: tallekirjastona.

LISÄTIETOJA

 

 

 

 

 

Kirjastonjohtaja
Jarmo Saarti
p. 0294458010
jarmo.saarti[at]uef.fi

KATSO MYÖS

Itä-Suomen yliopisto

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.