Tarkistaa chat-palvelun tilannetta.

RefWorks (uusi VERSIO)

RefWorks on Internet-pohjainen, web-selaimella käytettävä henkilökohtainen kirjallisuusviitteiden hallintaohjelma. Voit siirtää tiedonhaun tulokset esimerkiksi UEF-Primosta, PubMedistä, Scopuksesta ja muista tärkeimmistä tietokannoista suoraan RefWorksiin sähköisessä muodossa. Viitteitä on mahdollista tallentaa myös perinteiseen tapaan manuaalisesti näppäillen. Kutakin viitettä vastaavan kokonaisen artikkelin saatavuuden Itä-Suomen yliopiston kirjaston verkkolehdistä ja painetuista lehdistä voit tarkistaa helposti. Klikkaa ensin viitettä ja tämän jälkeen avautuvassa ikkunassa "Full text availability at UEF."

RefWorks-tietokannan viitteet ovat haettavissa ja tulostettavissa tavalliseen tapaan. Voit myös poimia viitteitä tekeillä olevaan käsikirjoitukseesi ja lopuksi tulostaa valmiin tekstin siteerauksineen ja viiteluetteloineen haluamallasi tyylillä. Viitteiden poiminta ja viiteluettelon tulostus toimivat Word- ja Google Docs -tekstinkäsittelyohjelmien yhteydessä. Tarvittavan add-in -lisäkkeen voit asentaa yliopiston verkossa Software Centeristä (Write-N-Cite, toimii vain Wordissa). Kotikoneelle lisäke asennetaan RefWorksista klikkaamalla ohjelmaikkunan yläreunassa ensin kohdasta "Tools" ja avautuvasta valikosta "Tools." Tools-sivulta valitse joko "Cite in Microsoft Word" tai "Cite in Google Docs."

Itä-Suomen yliopiston kirjasto on hankkinut RefWorks-ohjelman kampuslisenssin. Ohjelmaa voivat käyttää maksutta opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin kaikki Itä-Suomen yliopiston perus- ja jatko-opiskelijat, tutkijat, muu henkilökunta sekä KYSin henkilökunta. Lisenssi sallii käytön myös opiskelu- tai työsuhteen päättymisen jälkeen (ns. alumni-käyttöoikeus) niin kauan kuin Itä-Suomen yliopiston kirjastolla on RefWorks-tilaus voimassa. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin ja liiketoimintaan on kielletty.
 

ALOITUS

 • Mene uuden RefWorksin osoitteeseen (https://refworks.proquest.com/). Ohjelma toimii parhaimmin Firefox- ja Chrome -selaimilla.
 • Klikkaa ”Create account” –linkkiä.
 • Anna UEF- tai KYS-sähköpostiosoitteesi (osoitteen muoto: käyttäjätunnus[at]student.uef.fi, etunimi.sukunimi[at]uef.fi tai etunimi.sukunimi[at]kuh.fi). HUOMAA: osoite muodossa käyttäjätunnus[at]uef.fi ei kelpaa. Sähköpostiosoitteesi on uuden RefWorksin käyttäjätunnuksesi.
 • Klikkaa ”Check”-painiketta.
 • Anna salasana, jota haluat käyttää RefWorksissa. Salasanan ei tarvitse olla sama kuin UEF- tai KYS-sähköpostin salasana, joten tietoturvasyistä kannattaa valita joku muu.
 • Kirjaudu UEF- tai KYS-sähköpostiisi, avaa RefWorksin lähettämä viesti ja viimeistele kirjautuminen klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Jos et näe viestiä, tarkista roskapostin (junk mail) kansio.

Otathan seuraavat asiat huomioon käyttäessäsi uutta RefWorksia:

 • Viitteiden suorasiirto Scopus-, Web of Science-  ja EBSCOhost -tietokannoista (esim. Cinahl, SocINDEX, PsycINFO) ei toimi aina etäyhteydellä esimerkiksi kotikoneelta. Voit tallentaa viitteet ensin tiedostoon ja siirtää tiedoston RefWorksiin oheisen ohjeen mukaisesti.
 • Voit siirtää mahdollisen Legacy RefWorks -tilisi viitteet, kansiot ja omat viitetyylit helposti uuteen RefWorksiin. Kirjaudu uuteen RefWorksiin. Klikkaa plus-merkkiä ohjelmaikkunan yläreunassa ja sen jälkeen Import references.  Kun ruudulla näkyy "Import from another reference manager", klikkaa Legacy RefWorks. Tämän jälkeen klikkaa Authorize, kirjaudu Legacy RefWorks -tiliisi ja odota, kunnes siirto on valmistunut. Legacy RefWorks -tili jää edelleen käyttöösi muuttumattomana.
 • Yhdessä ja samassa dokumentissa olevia viitteitä voit käsitellä vain joko uudella RefWorksilla tai Legacy RefWorksilla, et molemmilla.
   

OHJEITA

 

 

 

 

kirjautuminen refworksiin 
(uusi versio)

 

LISÄTIETOJA

Tietoasiantuntija
Heikki Laitinen
p. 0294 45 8191
heikki.laitinen[at]uef.fi

 

Tietoasiantuntija
Tapani Toivanen
p. 0294 45 8355
tapani.toivanen[at]uef.fi

 

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.