Mendeley

Mendeley on Elsevierin tuottama viitteidenhallintaohjelma ja akateemisen verkostoitumisen työkalu. RefWorksin tavoin Mendeley auttaa Sinua lähdeviitteiden hallinnassa ja lähdeluettelon tekemisessä. Mendeley tarjoaa myös mahdollisuuden kansainväliseen verkostoitumiseen. Voit tehdä oman tutkijaprofiilisivun, jakaa julkaisuluettelosi sekä tarkastella tutkimuksesi näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Voit myös etsiä ja seurata kiinnostavia tutkijoita sekä liittyä erilaisiin ryhmiin.
 
Mendeley on saatavilla sekä maksuttomana että maksullisena versiona. Maksuttomassa versiossa on 2 GB tallennustilaa. Itä-Suomen yliopistoon ei ole hankittu maksullista versiota.
 
Käyttö edellyttää henkilökohtaisen tilin luomista osoitteessa:  https://www.mendeley.com/ (Create a free account)
 
Voit käyttää Mendeleytä sekä omalle koneelle asennettavan käyttöliittymän (Mendeley Desktop) että www-selaimen kautta. Mendeley koostuu kolmesta ohjelmasta:  

  1. Mendeley Desktop on omalle koneelle asennettava käyttöliittymä, jonka avulla hallinnoit tallentamiasi viitteitä ja artikkeleita. Itä-Suomen yliopiston verkossa voit ladata ohjelman Software Centeristä. 
  2. Web Importer on selaimeen asennettava apuohjelma, jonka avulla voit siirtää viitteitä ja kokotekstejä helposti eri tietokannoista suoraan Mendeley-kirjastoosi.   
  3. Tekstiviitteiden ja lähdeluettelon tekoon tarvitset tekstinkäsittelyohjelmaan asennettavan pluginin. Se on saatavilla sekä Word- että LibreOffice -ohjelmille. Huomaa, että plugin ei toimi Office 365:n Wordissa (Word Online).

 
Mendeley toimii useilla eri käyttöjärjestelmillä ja laitteilla (Windows, Mac, Linux, iPhone, mobiililaitteet). Lisätietoja löydät oheisista ohjeista.

OHJEITA

Tampereen yliopiston Mendeley-opas

Turun yliopiston Mendeley-opas

Mendeleyn oma englanninkielinen sivusto

 

LISÄTIETOJA

No image.

Tietopalveluneuvoja
Heta Mikkonen
p. 0294 45 8018
heta.mikkonen[at]uef.fi

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.