lehdeT

tieteelliset lehdet

Lehdet tutkimusartikkeleineen ovat keskeinen osa tieteellistä kirjallisuutta. Tieteelliset lehdet julkaistaan pääosin verkossa.

Useimmat tieteelliset lehdet ovat kansainvälisiä ja yleensä englanninkielisiä. Myös kotimaisia tieteellisiä sekä ammattilehtiä kuuluu kirjaston kokoelmaan.

Pieni osa lehdistä ilmestyy edelleen vain painettuina, lisäksi osa lehtien vanhemmista vuosikerroista on saatavilla vain paperisina. Vanhoja painettuja lehtiä on siirretty runsaasti Varastokirjastoon, josta lehdet/artikkelit ovat helposti tilattavissa.

HAKEMINEN

Valitse UEF-Primosta "Lehtihaku"
•    Kirjoita hakuun lehden nimen alkua tai anna lehden ISSN.
•    Lehden koko nimi tarkentuu hakusanalokeron alla näkyvään listaan.
•    Klikkaa nimeä, kun se ilmestyy näkyviin.
•    Hakutuloksissa näkyvät sekä painetut että e-lehdet.

SAATAVUUS

Klikkaa lehden nimeä nähdäksesi saatavuustiedot. Suora linkki e-lehteen on kohdassa "Näytä verkossa - Kokotekstin saatavuus". Näet saatavilla olevat vuosikerrat.

 

Mahdollisen painetun lehden saatavuustiedot näet alempana. Painettuja lehtiä voit lukea kampuskirjastoissa ja artikkeleista voit ottaa kopioita tai skannata niitä.

KÄYTTÖOIKEUDET

Kampuskirjastoissa ja yliopiston verkossa yliopiston käytettävissä olevat e-aineistot aukeavat ilman erillistä tunnistautumista tai käyttäjätunnusta.

Verkon ulkopuolelta aineistoja voivat käyttää yliopiston henkilökunta ja opiskelijat. Tämä tapahtuu kirjautumalla UEF-Primoon omilla UEF-käyttäjätunnuksilla. KYSin henkilökunta kirjautuu etäkäyttöön.

Sanomalehdet ja aikakauslehdet

Kotimaisia lehtiä tavoittaa erilaisten palvelujen kautta lehden iästä riippuen:

Ulkomaisia lehtiä on tarjolla seuraavissa verkkopalveluissa:

  • sanomalehdet PressReader-tietokanta (uusimmat 3 kk)
  • The Times -näköisarkisto 1785-2013
  • Integrum-tietokanta: monipuolisesti venäläisiä lehtiä


Kirjaston painettuihin kokoelmiin sisältyy edelleen jonkin verran aikakauslehtiä. Lehtien saatavuuden voi tarkistaa UEF-Primosta kohdasta "Lehtihaku".

Mikrofilmeinä säilytetään Joensuun kampuskirjastossa eräitä kotimaisia sekä ulkomaisia lehtiä, esimerkiksi tärkeimmät kotimaiset sanomalehdet.

 

 

ukk/FAQ

Miksi verkosta löytämäni lehti ei aukea?

KATSO MYÖS

Ilmaisia artikkeleita laillisesti

Alternative access (FinELibin sivuilta)

Vapaakappaleet

Kaukopalvelu: tilaus muista kirjastoista (myös Varastokirjasto)

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.