Kaukopalvelu KIRJASTON ASIAKKAILLE

Tarvitsetko kirjaa tai artikkelia, joka ei kuulu Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmaan? Tilaamme sen sinulle muualta!

Tilaamme kirjat lainaksi. Lähettävä kirjasto määrittelee laina-ajan sekä sen, voitko viedä kirjan kotiin vai onko se ainoastaan lukusalikäytössä.

Artikkelit tilaamme kopioina, jotka saat omaksi.

Lehtiä ei yleensä lainata.

Tilaus ja toimitus

Palvelu on maksullinen ja edellyttää sitoutumista kirjaston käyttösääntöihin. Täytä kaukopalvelutilauslomake erikseen jokaisesta kirja- tai artikkelitilauksesta. Tilaus on sitova; myös noutamaton aineisto laskutetaan.

Pyyntösi käsitellään mahdollisimman nopeasti, viimeistään seuraavana työpäivänä tilauksen saapumisesta. Kaukolainojen ja artikkeleiden toimitusaika on noin viikko riippuen muun muassa aineiston saatavuudesta, lähettäjäkirjaston toiminnasta, postin nopeudesta ja artikkelikopioiden lähetystavasta. Jos tilauksesi toimittaminen viivästyy, ilmoitamme siitä sinulle. Saat saapumisilmoituksen kun aineisto on noudettavissa kirjastosta. Kaukopalvelumaksun maksat noutaessasi aineiston. Jos olet UEFin tai KYSin henkilökuntaa ja laitos maksaa tilauksesi, lähetämme aineiston pyynnöstäsi sisäisessä postissa laitokselle/klinikalle/työhuoneeseen. Artikkelit saat paperikopiona.

Laina-ajat ja palautus

Laina-ajan ja uusimismahdollisuuden määrää lähettäjäkirjasto.

Laina-ajan pituus on yleensä 2-4 viikkoa. Tämän jälkeen kirjasto uusii lainasi automaattisesti, mikäli se on mahdollista. Kirjasto lähettää palautuspyynnön, kun laina pitää palauttaa. Kaukolainoista ei peritä myöhästymismaksuja.

Palauta kaukolainat Itä-Suomen yliopiston kirjaston asiakaspalveluun. Palauttamaton tai turmeltunut aineisto laskutetaan lähettäjäkirjaston hinnaston mukaisesti.

Kaukolainat eivät näy UEF-Primossa.

UKK / FAQ

Lisätietoja

kaukopalvelu [at]uef.fi

Joensuun kampuskirjasto

Itä-Suomen yliopisto,
Joensuun kampuskirjasto,
Kaukopalvelu,
PL 107, 80101 JOENSUU
Puh. 0294 45 8347, 0294 45 8020

Liisa Tervonen

Kuopion kampuskirjasto ja KYSin tieteellinen kirjasto

Itä-Suomen yliopisto,
Kuopion kampuskirjasto,
Kaukopalvelu,
PL 1627, 70211 KUOPIO
Puh. 0294 45 8078, 0294 45 8179

Tero Heiskanen

 

Palvelupäällikkö

Arja Juntunen

Katso myös

Palaute

Palautelomake

Palautteita käsitellään päivittäin. Helposti korjattavissa olevat asiat ratkaistaan välittömästi, jos ne ovat palvelun kannalta olennaisia ja palvelupolitiikan mukaisia. Kaikki palautteet käsitellään asianomaisessa palvelussa ja lisäksi tarvittaessa kirjaston eri työryhmissä. Palautteet ja niitä seuranneet toimenpiteet käsitellään vuosittain johtoryhmässä johdon katselmuksessa.