Miksi opiskella venäjää?

Venäjä on maailman viidenneksi puhutuin kieli. Venäjää puhuu arviolta 275 miljoonaa ihmistä, joista äidinkielenään noin 165 miljoonaa ihmistä. Venäjän kielellä tulee melko hyvin toimeen myös muita slaavilaisia kieliä puhuvissa maissa.

Suomen ja Venäjän yhteisellä rajalla on vuosisatoja ollut ja mitä suurimmassa määrin tulee olemaan aktiivista toimintaa ja kanssakäymistä jatkossakin. Nykypäivää on, että venäläiset shoppailevat, lomailevat sekä käyttävät erilaisia palveluja Suomessa. Venäjän kieli kuuluu Suomen työelämässä tarvituimpien kielien joukkoon. Suomen elinkeinoelämässä on pulaa venäjän osaajista. Venäjä on Suomen suurimpia kauppakumppaneita Saksan ja Ruotsin rinnalla.

Muutaman tunnin matkan päässä sijaitsevassa Pietarissa voit kokeilla siipiään venäjän kielen osaamisessa, ihailla upeata arkkitehtuuria – kauniita kirkkoja, luostareita ja palatseja. Siellä voi tutustua A. Pushkinin, F.Dostojevskin ja P. Chaikovskin museoihin sekäkatsoa korkeatasoista balettia Marijinskin teatterissa. Kuuluisassa Eremitaasin museossa voit nähdä esim. Pablo Picasson ym. eurooppalaisien taidemaalareiden eri vuosisatoina maalattuja tauluja. Pietariin voi lähteä myös opiskelemaan venäjää vaihto-opiskelijana.

Kielikeskuksen kursseilla voit aloittaa venäjän opinnot aivan alkeista tai jatkaa opiskelua sinulle sopivammalla valinnaisella kurssilla. Yliopistomme eri opetusohjelmissa ja kansainvälisissä projekteissa voit hyödyntää venäjän kielen ja kulttuurin osaamista.

Sinulla on Itä-Suomen yliopiston opiskelijana myös ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella venäjää sivuaineena. Suorittamalla kielikeskuksessa menestyksellisesti venäjän kielen opintokokonaisuuden (Venäjä 1-4), voit saada suoraan venäjän kielen sivuaineoikeuden. Kielikeskuksen venäjän opinnot alkavat alkeista, joten et tarvitse aiempia venäjän opintoja. Saat lisätietoja kielikeskuksen Joensuun kampuksen suunnittelijalta.

Hanki itsellesi työmarkkinoiden kaipaamaa kompetenssia opiskelemalla venäjän kieltä!

Venäjän opintojaksot

8014101 Venäjä 1
8014102 Venäjä 2
8014103 Venäjä 3
8014104 Venäjä 4