Miksi opiskella ranskaa?

Suunnitteletko vaihto-opiskelua jossakin ranskankielisessä maassa?

Ranskan taito helpottaa hakeutumista opiskelemaan Ranskan maineikkaisiin ja korkealle rankattuihin yliopistoihin ja korkeakouluihin. Ranskantaitoisilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Ranskan valtion stipendejä.

Tarvitsetko ranskankielisiä lähteitä opinnoissasi?

Mielenkiintoisia ranskankielisiä lähteitä löydät mm. filosofian, sosiologian, psykologian, yhteiskuntapolitiikan, kulttuurintutkimuksen, kielitieteen ja kirjallisuuden aloilta.

Haluatko työskennellä kansainvälisissä tehtävissä?

Ranska on työkieli ja virallinen kieli YK:ssa, EU:ssa, UNESCOssa, Natossa, Kansainvälisessä Olympiakomiteassa, Kansainvälisessä Punaisessa ristissä… sekä useissa kansainvälisissä oikeuslaitoksissa. Se on kolmen EU-instituutioiden kotikaupungin, Strasbourgin, Brysselin ja Luxemburgin kieli. Lisäksi ranskan kielen taito ja kulttuurin tuntemus parantavat mahdollisuuksiasi jos hakeudut kaupalliselle alalle, sillä ranskankielisten yritysten ovet avautuvat helpoiten kielitaitoiselle.

Oletko kiinnostunut ranskankielisestä kulttuurista?

Ranska on keittotaidon, muodin, teatterin, visuaalisten taiteiden, tanssin, urheilun ja arkkitehtuurin kansainvälinen kieli. Ranskantaitoisena pääset alkukielellä käsiksi ranskalaisiin ja ranskankielisiin kirjallisiin merkkiteoksiin, elokuvaan ja chansoniin.

Kielikeskuksen kursseilla voit joko aloittaa ranskan opintosi aivan alkeista, ilman aiempia ranskan kielen opintoja, tai valita opintopolulta itsellesi sopivan edistyneemmän kurssin.

Tervetuloa opiskelemaan ranskaa!

Ranskan opintojaksot

8014051 Ranska 1
8014052 Ranska 2
8014053 Ranska 3
8014054 Ranska 4