Olen opiskellut suomea aiemmin

Jos olet opiskellut suomea aikaisemmin:

  • Millä eurooppalaisen viitekehyksen kielitaitotason asteella olet.
  • Arvioi taitotasosi ja ota tarvittaessa yhteyttä opettajaan.

Taitotasot (Eurooppalainen viitekehys)

Jos tarvitset apua itsearvioinnissa, otathan yhteyttä opettajiimme.

A1

Osaat kirjoittaa ja kertoa itsestäsi ja lähipiiristäsi, osaat hieman perussanastoa, yksinkertaisia lauseita ja fraaseja esim. numerot ja tervehdykset. Ymmärrät yksinkertaisia kysymyksiä ja käskyjä.

A2

Osaat toimia suomeksi yksinkertaisissa arkipäivän tilanteissa, esimerkiksi kaupassa. Ymmärrät yksinkertaisen tekstin pääkohdat, jos aihe on tuttu. Osaat kirjoittaa lyhyen viestin, kuten kirjeen tai sähköpostin.

B1

Ymmärrät pääkohdat puheesta tai tekstistä tutuista aiheista, esimerkiksi työhön tai opiskeluun liittyen. Pystyt toimimaan suomeksi useimmista tilanteista. Osaat kuvailla tunteitasi ja toiveitasi. Pystyt osallistumaan keskusteluun valmistautumatta.

B2

Pystyt seuraamaan monimutkaisiakin keskusteluja ja osallistumaan aktiivisesti keskusteluun. Pystyt seuramaan esimerkiksi tv-uutisia. Selviydyt useimmista sosiaalisista tilanteista suomeksi. Pysyt lukemaan esimerkiksi artikkeleita tai kaunokirjallisuutta.

C1

Meillä ei valitettavasti ole tällä hetkellä C-tason kursseja tarjoilla.

C2

Lisätietoa suomeksi Eurooppalaisesta viitekehyksestä ja sen taitotasoasteikosta löydät esimerkiksi Opetushallituksen verkkosivuilta tai  kielikeskuksen verkkosivuilta.