Kirjoitusviestinnän opintopolut

Koska kirjoitusviestinnän opinnot voivat sijoittua tutkintoon erilaisilla nimikkeillä ja erilaisin laajuuksin ja painoarvoin, on tärkeää, että selvität aluksi kirjoitusviestinnän opintojakson roolin ja tavoitteet omassa tutkinnossasi.

Kirjoitusviestinnän opintojakson omassa tutkinnossasi näet kielikeskuksen tiedekunnittaisesta Omat tutkintovaatimukseni -sivulta sekä WebOodista.

Kirjoitusviestinnän opintojaksot, joissa ei voi valita muuta kuin peruspolun (ei-korvattavat kurssit) näet täältä.

Kielikeskuksessa on neljä erilaista kirjoitusviestinnän opintopolkua

Peruspolku tarkoittaa osallistumista kirjoitusviestinnän opintojaksolle, joka on suunnattu oman tieteenalan opiskelijoille.

Osaamisen hyväksilukemisen polku voi olla sopivin vaihtoehto, jos sinulla on kirjoitusviestinnän opintoja lukion jälkeen (korvaavuuden hakeminen) tai jos sinulla on muutoin kuin opintojen kautta karttunutta osaamista (AHOT-näyttökoe).

Monimuoto-opiskelijan polku on varteenotettava valinta silloin, jos osallistuminen säännölliseen lähiopetukseen on syystä tai toisesta hankalaa ja koet, että sinulla on valmiudet ja motivaatiota tavallista itsenäisempään opiskeluun, jollaista etä- ja verkko-opiskelu edellyttää.

Tukea tarvitsevan polku sopii sinulle, jos koet, että kirjoittamiseen tai lukemiseen liittyy erityistä tuen tarvetta (esim. lukivaikeus) tai tarvitset tekstitaitojen kertausta ennen kurssille osallistumista tai sen jälkeen. Tukea saat kirjoitusklinikalta ja kirjoitusviestinnän materiaaleista.

Tutustu polkuihin huolella ja valitse itsellesi sopivin. Tukea valinnassasi saat itsearviointikysymyksistä sekä tuutoreilta, ohjaajilta ja opettajilta.