Eläintenhoitajien koulutus ja ammattitaito 

Suomessa on olemassa kolme eritasoista eläintenhoitajan tutkintoa; perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. 

Eläintenhoitajan perustutkinto on nimensä mukaisesti eläintenhoidon perusasioihin keskittyvä tutkinto. Opiskelemaan voi päästä suoraan peruskoulusta ja koulutus kestää 3 vuotta. Eläintenhoitajat saavat laaja-alaisen tutkinnon,  joka ei kuitenkaan anna erityisvalmiuksia koe-eläinalalle.

Eläintenhoitajakoulutuksista löytyy tietoa esimerkiksi täältä : http://www.koulutus.fi/haku/elaintenhoito

Koe-eläinhoitajat hankkivat ammattitaitonsa työpaikalla käytännön töissä, sekä suorittamalla koe-eläinhoitajan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen ja osoittamalla taitonsa näyttötutkinnossa.  Käytännön oppiminen työpaikalla on tutkinnon suorittamisen tärkeä perusta. 

Näyttötutkinnolla suoritettavia tutkintoja ovat http://www.oph.fi/download/144323_Elaintenhoitajan_at_2012.pdf Koe-eläinhoitajan osaamisala, sekä  http://www.oph.fi/download/110987_koe_elaintenhoitaja_erikoisammattitutkinto.pdf

Näyttötutkintoon valmistava koulutus kestää 1 - 2 vuotta ja voi tapahtua kouluopiskeluna tai työn ohessa.

Valmistavaa koulututusta koe-eläinhoitajan osaamisalan molempiin tutkintoihin järjestää Ammattiopisto Livia:  http://www.livia.fi/fi/opistot/maaseutuopisto-paimio

Eri vaihtoehdoista ja koulutukseen pääsymahdollisuuksista voit kysyä Leena Liesirovalta Helsingin yliopistosta.

Ammatissa tarvittaviin tietoihin ja taitoihin voit tutustua myös www.osaan.fi -sivuilla.