6. Karelia Symposiumin posteriesitykset

 

6. KARELIA SYMPOSIUM PERUTTU KORONAVIRUKSEN VUOKSI

Symposium siirretään pidettäväksi keväällä 2021.

Tarkemmasta uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

 

Ilmoittautuminen posteriesityksen pitäjäksi

Karelia Symposiumin toimikunta pyytää esityksiä postereiksi teemaan sopivista aiheista. Posterin lisäksi esittäjän tulee valmistautua pitämään 1-minuutin puhe Karelia Symposiumin yleisön edessä. Paras posteri palkitaan.

Kuka tahansa voi tarjota teemaan sopivaa aihetta symposiumin yhteydessä järjestettävään posterinäyttelyyn. Posterin tulee olla kokoa pystysuuntainen A0. Hyvä posteri on informatiivinen ja helppotajuinen, ja sisältää enimmäkseen kuvia.

Posterihaku on suljettu kevään 2020 osalta koronaviruksen vuoksi.

Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto kattaa Itä-Suomen yliopiston maisteri- ja tohtoriopiskelijoiden posterin painatuskulut. UEFin opiskelijoiden ja tutkijoiden tulee käyttää UEFin posterimallia:

UEFin posterimalli

Ohjeet 1-minuutin puheen pitämiseksi

1-minuutin puheen tulee olla hissipuheen tyyppinen tiivistetty ilmaus tutkimuksestasi. Puheet pidetään auditoriossa yleisön edessä ilman taukoja tai mahdollisuutta esittää/vastata kysymyksiin. Jokaisen esiintyjän tulee valmistella yksi PowerPoint dia, joka näytetään valkokankaalla puheen ajan. Dian ei tule olla kopio posterista, vaan hyvin muotoiltu tiivistelmä, jolla on iskevä otsikko ja tätä tukevaa tekstiä ja /tai kuva (huom. ei liikaa tekstiä!).

UEFin opiskelijoiden ja tutkijoiden tulee käyttää UEFin PowerPoint mallipohjaa:

UEFin PowerPoint mallipohja

1-minuutin puheen tarkoitus

1-minuutin puheen tarkoituksena on luoda ikimuistoinen, innostava ja positiivinen kuva tutkimusaiheesta. Sen tarkoituksena on herättää yleisön mielenkiinto ja saada heidät innostumaan niin, että he hakeutuvat esityksen jälkeen posterisi ääreen saadakseen aiheesta lisätietoa. Sinulla on vain ja ainoastaan 60 sekuntia aikaa puhua yleisö puolellesi. Tässä ajassa sinun tulisi pystyä vakuuttavasti kertomaan ainakin:

  • Kuka olet?
  • Mikä on posterisi aihe?
  • Miksi aihe on tärkeä?
  • Mitkä ovat tutkimuksesi tärkeimmät löydökset/päätelmät?
  • Kuinka tutkimusaiheesi liittyy laajempaan tieteelliseen ja/tai yhteiskunnalliseen kontekstiin?

Hyvä puhe houkuttelee useita vierailijoita posterillesi ja auttaa sinua keräämään ääniä. Ikimuistoinen puhe jo itsessään saattaa innoittaa yleisöä antamaan äänensä sinulle. Eniten ääniä kerännyt posteri palkitaan.

Parhaan posterin palkinto

Paras posteri palkitaan Symposiumin lopuksi. Symposiumin aikana yleisö saa äänestää parasta posteria ja jokaisella henkilöllä on yksi ääni. Ääntä käytetään laittamalla tarra parhaan posterin päälle ja päivän päätteeksi eniten tarroja kerännyt posteri palkitaan.