Webinaari Liikkuvuus, materiaalisuus ja trauma

13-14.2020

Maailmassa on yli 65 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa esimerkiksi erilaisten katastrofien seurauksena. Lisäksi miljoonat muut ihmiset liikkuvat jatkuvasti maasta toiseen työn, vapaa-ajan tai perhesyiden takia. Liikkuvassa arkielämässään ihmiset ovat materiaalisuuden ja esineiden ympäröiminä, ja heidän liikkuvuuden kokemuksensa voi kytkeytyä materiaaliseen kulttuuriin yllättävilläkin tavoilla. Lisäksi monien yksilöiden ja ryhmien kokemukset erilaisten maantieteellisten ja symbolisten tai näkyvien ja näkymättömien rajojen ylittämisestä voivat olla vaikeita, jopa traumaattisia.

Webinaari Liikkuvuus, materiaalisuus ja trauma tuo yhteen kolme ajankohtaista, monitieteistä tutkimusaluetta. Se käsittelee liikkuvuuden, materiaalisuuden ja trauman teemoja yksilöiden ja ryhmien näkökulmista sekä historiallisista ja ajankohtaisista näkökulmista. Esitelmät avaavat maantieteellisiä, kulttuurisia, yhteiskunnallisia ja kielellisiä näkökulmia seminaarin teemoihin. Webinaarissa on plenaariluentoja, kutsuesitelmiä ja kommenttipuheenvuoroja. Webinaarin kielet ovat suomi ja englanti.

Tapahtuma on päätöswebinaari kahdelle Karjalan tutkimuslaitoksessa Itä-Suomen yliopistossa toimivalle hankkeelle: Kadonnut kinnas ja muita tarinoita: rajojen ja liikkuvuuden kokemukset sekä uudet naapuruudet (Koneen Säätiö 2018-2021) sekä Traumaattiset rajat: rajojen, järjestyksen ja toiseuden narratiivit (Suomen Akatemia 2016-2020). Lisätietoja webinaarista antaa hankkeiden johtaja, yliopistotutkija Tuulikki Kurki (tuulikki.kurki@uef.fi).

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, mutta webinaarin kokouslinkin lähettämiseksi pyydämme ilmoittautumaan webinaariin 10.8.2020 mennessä osoitteessa: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/25366/lomake.html

Webinaari järjestetään Zoomilla.

Lämpimästi tervetuloa!

Webinaariohjelma (pdf)

Tervetuloa!