Takaisin

Lumalaisten kouluvuosi alkoi perinteisesti Abiskossa

Su 2.9.2018

 

Normaalikoulun lukion matemaattis-luonnontieteellisen linjan opiskelijat starttasivat tuoreen kouluvuoden matkaamalla Pohjois-Ruotsiin kauniiseen Abiskoon. Matka alkoi maanantaina 13. elokuuta, ja linja-auto suuntasi pohjoiseen mukanaan bussilastillinen innokkaita lukiolaisia. Tällä perinteisellä matkalla nuoret pääsivät tutustumaan pohjoisen Skandinavian ainutlaatuiseen luontoon, nauttimaan upeista maisemista ja tietysti viettämään aikaa hyvässä seurassa.

Tämä lukuvuosi alkoi lumalaisilla luonnon keskellä.

 

Matkan annit eivät keskittyneet vain Ruotsiin. Menomatkalla matkalaiset pääsivät tutustumaan Oulun yliopistoon ja sen tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin. Hyvän ruuan lisäksi sieltä löytyi huipputekniikkaa ja paljon muuta. Opiskelijat pääsivät tutustumaan Ouluun myös turistin silmin ja ihailemaan muun muassa kuuluisaa poliisipatsasta.

 

Reissun aikaan käväistiin myös Norjan puolella. Matkalle mukaan lähteneet sukeltajat pyydystivät Jäämeren pohjasta mitä kummallisimpia otuksia tutkittavaksi.

 

Perinteinen Abiskon matka houkutteli osan matkalaisista myös kalaan ja saalistakin saatiin.

 

Osa opiskelijoista innostui myös kalastamaan, ja yhteisvoimin valmistettiin maukas kala-ateria alusta loppuun.

Matkan parhaat maisemat tarjosi Pohjois-Ruotsi ja Abiskon kansallispuisto.

 

Luonto tarjosi ikimuistoisia hetkiä norssilaisille.

 

Nousu Njulla-tunturille on kokemus, jota ei ihan helposti unohda. Jokainen pääsi haastamaan sisäisen vuorikiipeilijänsä kavutessaan tunturin rinnettä ylös. Tunturin huipulla avautuvat maisemat vakuuttivat itse kunkin ja vaikka pakaralihaksissa tuntikin seuraavana päivänä, oli se sen arvoista.

 

Pohjoisen luonto ei pettänyt lumalaisia tälläkään kertaa.

 

Matkan loppupuolella pääsimme myös ihailemaan Euroopan kirkasvetisintä järveä Trollsjötä. Vaikka sääolosuhteet eivät olleet matkailijoiden puolella, kaikki selvisivät haastavasta kävelyretkestä ja uskaliaimmat jopa pulahtivat uimaan järven jääkylmissä sulamisvesissä.

 

Ronja Pirhonen

Kirjoitaja ja kuvaaja on matkalla mukana ollut abiturientti.