Takaisin

Kuudesluokkalaiset auttavat Itämerta

To 6.6.2019

Alakoulun 6.C-luokkalaiset äänestivät lukuvuoden päätteeksi luokkarahastonsa kohtalosta. Ääniä ei kuitenkaan annettu keilailuillalle tai elokuvaretkelle vaan erilaisille hyväntekeväisyyskohteille. Äänestyksen lopputulos oli se, että luokka lahjoitti noin 100 euroa Itämeren suojelemisen hyväksi. Jäljelle jääneillä rahoilla oppilaat ostivat pieniä kaktuksia muistoksi yhteisistä alakouluvuosista.

6.C-luokka päätti suljetun lippuäänestyksen avulla, mitä luokkaretkikassaan jääneillä rahoilla pitää tehdä.

– Voitimme kolmannella luokalla Puhas Oy:n järjestämästä kilpailusta 200 euroa, jotka saimme käyttää johonkin yhteiseen toimintaan. Emme kuitenkaan halunneet käyttää kaikkea omaksi hyväksemme, vaan halusimme jakaa hyvää myös eteenpäin, kuudennella luokalla opiskeleva Katariina Hyvönen kertoo. 

– Idea hyväntekeväisyydestä ei tullut opettajalta vaan oppilailta, luokan opettaja Tarja Haveri tähdentää.

Keväällä oppilaat saivat äänestää, mihin rahat käytettäisiin, ja lahjoittaminen nousi yhtenä vaihtoehtona esiin. Oppilaat pitivät toimintamallia hyvänä ja toivovat, että myös muut luokat tarttuisivat samankaltaisiin tilaisuuksiin.

 

6.C-luokkalaiset pitävät hyväntekeväisyyttä tärkeänä. Kuvassa keskellä juttuun haastateltu Katariina Hyvönen.

– Tuntuu paljon paremmalta, kun voi ajatella myös muita. Me emme tarvitse rahaa yhtä paljon kuin esimerkiksi luonto, oppilaat kertovat. 

Teksti ja kuvat: Camilla Koskinen