XXII Sosiaalityön tutkimuksen päivät: Hyvinvointi 2020

Mitä on hyvinvointi 2020-luvulla?

Tätä kysymystä tarkastelemme Kuopiossa 13. -14.2.2020 järjestettävillä sosiaalityön tutkimuksen päivillä. 

Sosiaalityön tutkimuksen päivät 2020 ovat järjestyksessään 22. ja järjestäjinä ovat Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos ja Sosiaalityön tutkimuksen seura.

Tavoitteena on tarkastella sosiaalityötä eri konteksteista osana monialaista hyvinvointia ja sen edistämistä katse tulevaisuuteen suunnattuna. Olennaisia pohdittavaksi tulevia kysymyksiä ovat, mitä ovat hyvinvoinnin haasteet ja tarpeet tulevaisuudessa ja miten ne vaikuttavat sosiaalityöhön, sen työmuotoihin ja etiikkaan. Tarkasteluun nousee esimerkiksi se, miten hyvinvointivaltion ja sosiaalityön historia, yhteiskunnallinen kehitys, digitalisaatio ja ilmastonmuutos vaikuttavat hyvinvointiin ja sen edistämiseen.

Puhujina päivillä ovat muun muassa sosiaalityön professori Jörgen Lundälv (Göteborgin yliopisto), julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiainen (TUNI), sosiaalipedagogiikan apulaisprofessori Arto O. Salonen (UEF) sekä sosiaalityön yliopistonlehtori Kaarina Mönkkönen (UEF). Näissä puheenvuoroissa esille nousevat pohjoismaisen hyvinvointivaltion tulevaisuus, oikeus riittäviin hyvinvointipalveluihin, kysymys tulevaisuuden tekemisestä ja arvokkuuden arvo tulevaisuudessa. Hyvinvointi on poikkitieteellinen, yhteiskunnallinen teema ja siitä on mielekästä keskustella ongelmalähtöisesti ja monitieteellisesti. Toivotamme keskusteluun mukaan eri alojen tutkijat ja asiantuntijat!

 

Ilmoittautuminen päiville on päättynyt 31.1.2020.

 

Lisätietoja

Lisätietoja tutkimuksen päivistä voit kysyä sähköpostitse osoitteesta hyvinvointi2020(a)uef.fi 

Sosiaalinen media

Twitter: https://twitter.com/hyvinvointi2020

Facebook: https://www.facebook.com/events/437908650161434/

Facebook ja Twitter: Sosiaalityön tutkimuksen seura

#hyvinvointi2020 #sttp2020

 

Anna palautetta päivistä