PERUSTUTKIMUKSESTA INNOVAATIOIHIN HOITOTIETEESSÄ

HUOM!  Kansallinen hoitotieteellinen konferenssi järjestetään verkkokonferenssina. Päivitämme sivuston tiedot vastaamaan konferenssin uutta toteutusta kesäkuun aikana.

Tervetuloa 16. kansalliseen hoitotieteelliseen konferenssiin 30.9.-1.10.2020 Kuopioon Itä-Suomen yliopistoon

Hyvät ystävät ja kollegat,

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi 16. kansalliseen hoitotieteelliseen konferenssiin Kuopioon 30.9.-1.10.2020. Konferenssin järjestävät Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS ry ja Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitos.

Vuonna 1990 järjestettiin ensimmäinen kansallinen hoitotieteellinen konferenssi Kuopion yliopistossa. Aiheena oli “Hoitotieteellinen tutkimus hoidon kehittämisessä” ja tavoitteena oli tehdä tunnetuksi eri yliopistoissa tehtävää hoitotieteellistä tutkimusta tutkijoille sekä käytännön työssä ja koulutuksessa toimiville.  Konferenssiin osallistui tuolloin noin 400 edustajaa ja siellä esitettiin 50 erilaista hoitotieteellistä tutkimusta.

 Nyt 30 vuotta myöhemmin konferenssi järjestetään neljännen kerran Kuopiossa. Aiheena on ”Perustutkimuksesta innovaatioihin hoitotieteessä”. Innovaatio sanan lähtökohtana latinan kielen uutta tarkoittava sana novus. Innovaatiolla on useita merkityksiä, joiden keskeisiä ominaispiirteitä ovat uusien ideoiden vieminen käytäntöön, hyödyn tuottaminen, laajat vaikutukset ja toistettavuus. Myös hoitotieteellisen tutkimuksen tulee tuottaa uusia, näyttöön perustuvia ratkaisuja käytännön hoitotyöhön, hoitotyön johtamiseen ja terveysalan koulutukseen muuttuvissa toimintaympäristöissä sekä saada aikaan vaikutuksia ja vaikuttavuutta. Tarvitsemme innovaatioita vastataksemme tuleviin muutoksiin ja etsiäksemme ratkaisuja monimuotoisiin tarpeisiin. Kaikki innovaatiot edellyttävät syvällistä osaamista ja tietoa päätöksenteon tueksi. 

Rohkaisemme teitä kaikkia lähettämään esityksenne konferenssiin ja tutustumaan millaisia innovaatioita hoitotieteen tutkimus tuottaa tänä päivänä. Toivomme konferenssiimme yli 200 tieteellistä esitystä ja toivotamme tervetulleeksi yli 500 osallistujaa. Konferenssi on merkittävin kansallisen hoitotieteellisen tiedon julkaisuareena kotimaisilla kielillä.

 

Tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja
Tarja Välimäki     

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Ari Haaranen

Lämpimästi tervetuloa Kuopioon!

Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y. ja Itä-Suomen yliopisto, Hoitotieteen laitos