Kamu ja opintoyhteisöt

Kamu - Opiskelijan käsikirja

Kamu (https://kamu.uef.fi) on Opiskelijan käsikirja, josta löytyvät kaikille opiskelijoille yhteiset ohjeet, palvelut ja tiedotteet suomeksi ja englanniksi. Opiskelijan käsikirja on suunniteltu mobiililaitteisiin, eikä se vaadi kirjautumista. Käsikirjasta on helppo löytää asioita, koska ne on jaoteltu loogisesti. Opiskelijan ei tarvitse tietää minkä otsikon alle asiat mahdollisesti kätkeytyvät, vaan asiasanahaku paljastaa syvemmälläkin sivustossa olevat tiedot. Käsikirjasta on linkkejä opiskelijoille tärkeisiin asioihin: O365 –ympäristöön (sis. opintoyhteisöt, sähköposti, Yammer, office-ohjelmat…), Moodleen, ruokalistoihin jne. 

Opintoyhteisöt

Opintoyhteisöt ovat oppiaine- tai koulutuskohtaisia sivustoja O365-ympäristössä. Opintoyhteisöstä löytyvät omaan opiskeluun liittyvät alakohtaiset ohjeet ja ajankohtaiset asiat sekä tärkeät yhteystiedot. Opintoyhteisöjen viestintäkanava on oma Yammer-ryhmä. Kaikki opintoyhteisöt ovat avoimia kaikille opiskelijoille, mutta vaativat kirjautumisen O365-ympäristöön UEFAD-tunnuksin (https://kamu.uef.fi/student-book/opintoyhteisot). 

Seuraa ajankohtaisviestintää Yammerissa 

Opiskelijoiden ja henkilöstön sisäisen viestinnän pääkanava on Yammer. Kaikkia opiskelijoita koskevaa tietoa jaetaan Yammerin UEF Opiskelijat -ryhmässä, jossa viestejä voi kommentoida ja niistä voi keskustella. Opintoyhteisöillä on myös omat Yammer-ryhmänsä, joissa tiedotetaan oppiaine- tai koulutuskohtaisista asioista. Yammer-ryhmiä voi myös perustaa itse tarpeen mukaan. Yammeriin pääset menemällä O365-ympäristöön Opiskelijan käsikirjan tai yliopiston verkkosivujen kautta. 
 
Yammerista on tarjolla yksinkertainen ja maksuton sovellus, jonka voi ladata omalle puhelimelle tai tabletille puhelimen sovelluskaupasta. Silloin keskusteluita on helppo seurata mistä tahansa ja milloin tahansa. 
Lue lisää Yammerin käytöstä: http://www.uef.fi/web/heimo-ja-kamu/mika-yammer-