Hammaslääketieteen yksikkö  

 

Hammaslääketieteen yksikkö on osa Terveystieteiden tiedekuntaa ja yksi lääketieteen laitoksen yksiköistä. Terveystieteiden tiedekunta toimii Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella ja kouluttaa asiantuntijoita ja ammattilaisia useille keskeisille terveydenhuollon ja hyvinvoinnin aloille.

Hammaslääketieteen yksikkö vastaa  hammaslääkäriopiskelijoiden teoreettisesta- sekä taitopajaopetuksesta. Koulutukseen otetaan vuosittain 40 opiskelijaa,  peruskoulutus kestää 5.5 vuotta (330 op). Opetuksessa korostetaan suun alueen sairauksien merkitystä ihmisen yleisterveydelle sekä hammaslääkärin vastuuta suun alueen sairauksien asiantuntijana.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri vastaa hammaslääketieteen koulutuksen kliinisestä opetuksesta, myös suuhygienistikoulutuksen kliininen opetus toteutetaan opetusklinikassa yhteistyössä hammaslääkäriopiskelijoiden kanssa. Opetusklinikka sijaitsee sairaalan välittömässä läheisyydessä ja klinikan käytössä on alan uusin teknologia.

Hammaslääketieteen yksikkö panostaa osana lääketieteen laitosta sekä terveystieteiden tiedekuntaa monialaiseen ja moderniin opetukseen, yhteistyössä sairaalan, perusterveydenhuollon  sekä ammattikorkeakoulun kanssa.