Opetusklinikka

 

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri vastaa Itä-Suomen yliopiston hammaslääketieteen koulutuksen kliinisestä opetuksesta modernissa vuonna 2013 valmistuneessa opetusklinikassa.

Potilaita tulee hoitoon lähetteellä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueelta. Tehokkaassa palvelumallissa potilas saa hoidon ja opiskelija oppimiskokemuksen.

Kolmannen opiskeluvuoden alussa opiskelijat aloittavat käytännön harjoitukset simulaatiotiloissa ja saman vuoden keväällä opintojen edetessä opiskelijat pääsevät opettelemaan hoitotyötä potilasvastaanotolla. Potilas saa opetusklinikalla perusteellista hoitoa, ja käytössä on moderni hoitolaitteisto.

Koska vastaanottotyöskentelyyn sisältyy opetusta ja diagnoosin sekä hoitosuunnitelman tarkastaa aina opettaja, voi hoito olla tavallista hitaampaa. Opetusklinikalla tapahtuvaan hammashoitoon on varattava normaalia enemmän aikaa, tarvittaessa vaativissa toimenpiteissä hoitotoimenpiteen voi suorittaa opettajana toimiva erikoishammaslääkäri opiskelijan avustuksella.

Opetus perustuu hammaslääkärin perinteisten työtehtävien ohella asiakkaan näkemiseen kokonaisuutena. Kuopion hammaslääkärikoulutus tähtää kohti potilaan kokonaisvaltaista hoitoa.

Potilaaksi opetusklinikalle

  • Ota yhteyttä oman kuntasi suun terveydenhuollon ajanvaraukseen
  • Ilmoita hammashoitokäynnillä terveyskeskuksessa toiveesta päästä potilaaksi opetusklinikalle
  • Hoidosta peritään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuasetuksen mukainen korvaus (potilasmaksut ovat terveyskeskustaksan mukaiset)

Opetusklinikan potilastoimisto avoinna arkipäivisin klo 8.00 - 15.00, puh. 044 717 9501

(yllättävissä viime hetken ajanvarausasioissa puh. 044 7179502)

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Hammaslääketieteen opetusklinikka

Itä-Suomen yliopisto, Canthia rakennus, Yliopistonranta 1 C, D-rappu, 4. krs. Kuopio