Hiukkasseikkailu

Sivustolla on tietoa hiukkasfysiikasta, perusvuorovaikutuksista, standardimallista, malliin liittyvistä ratkaisemattomista mysteereistä, hiukkastutkimuksesta sekä näkemyksiä vasta kehitteillä olevista teorioista. Osa materiaalista sopii hyvin lukion modernin fysiikan kurssin syventäväksi materiaaliksi. Sivusto sisältää myös lukiotasoa syvällisempää tietoa, joten sitä voidaan käyttää myös yliopistotasolla hiukkasfysiikan perusteiden kvalitatiivisena oppimateriaalina.

Aloita seikkailusi tästä

Sivuston englanninkielisen version on tuottanut Particle Data Group of Lawrence Berkeley National Laboratory. Sivuston käännöstyön suorittivat Itä-Suomen yliopiston fysiikan ja matematiikan laitoksella työskentelevät nuoret tutkijat ja opettajat: Markus Lähde, Ville Nivalainen, Mervi A. Asikainen ja Pekka E. Hirvonen. Käännöstyötä ovat tukeneet Itä-Suomen yliopiston opetusteknologiakeskus ja fysiikan ja matematiikan laitos.

Alkuperäinen tekijänoikeuksien haltija Berkeley Lab on myöntänyt tekijänoikeudet käännöksen tehneen ryhmän edustajalle ja Itä-Suomen yliopiston opetusteknologiakeskukselle kääntää ja julkaista materiaali Itä-Suomen yliopiston www-sivuilla. Alkuperäinen englanninkielinen sivusto löytyy osoitteesta: http://particleadventure.org/.