Tervetuloa opiskelemaan metsätieteitä Itä-Suomen yliopistoon!

Ensimmäinen askel akateemisiin opintoihin on osaltasi onnellisesti ohi: sinut on valittu opiskelemaan metsätieteitä Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolle. Onnittelut tästä saavutuksesta, sillä kilpailu yliopistojen opiskelupaikoista on kovaa myös metsätieteissä.

Joensuun metsäylioppilaiden tervehdys tuleville torsteille

Parhain uusi Torsti, metsätieteellisen havuntuoksuinen tervehdys juuri sinulle! Mikäli sinun seinältäsi ei vielä löydy omaa Fiskarsin kirvestä, niin nyt on tullut aikasi hakea omasi! Me tuutorit onnittelemme sinua, sillä sinä olet tullut valituksi Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan metsätieteitä. Elämä yliopistossa on monelle uutta ja jännittävää, mistä kuitenkin kannattaa ottaa kaikki irti. Tässä tehtävässä me neljä tuutoria tulemme opastamaan teitä ja otamme asiaksemme ohjata teidät uudet torstit akateemiselle, metsänvihreälle keskitielle.

Ensimmäinen päivänne yliopistolla on 2.9.2019. Me tuutorit odotamme teitä klo 9.30 Carelian edessä Alkukivillä (Yliopistokatu 2). Tunnusmerkkimme alkukivillä ovat metsänvihreät haalarit ja Joensuun Metsäylioppilaiden lakana. Ensimmäisillä viikoilla tutustumme kampukseen, kaupunkiin ja kanssatovereihin. Teemme kesän aikana vuosikurssin WhatsApp-ryhmän. WhatsApp-ryhmä on nopein tapa levittää tärkeitä tiedotteita ja muita ajankohtaisia asioita tietoonne, joten suosittelemme lämpimästi liittymistä ryhmään. Laita viestiä numeroon 0503721345, jotta voimme lisätä sinut ryhmäämme.

Terveisin,
Hanna, Johanna, Ari ja Eetu
Yhteyttä voit ottaa sähköpostitse: hannasii@uef.fi 

Mitä sinun tulee muistaa ennen opiskelujen alkua?

Ota opiskelupaikka vastaan: ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopistoon: Opiskelupaikan vastaanottaminen ja läsnäolevaksi ilmoittautuminen tapahtuvat Opintopolussa, ja tarkemmat ohjeet löytyvät yliopistomme uuden opiskelijan sivustolta.

Hanki asunto: Joensuun Elli vuokraa kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja. Kilpailu asunnoista on syksyn tullen kuitenkin kovaa, joten kannattaa laittaa hakemus vetämään mahdollisimman nopeasti, mieluusti heti valintapäätöksen saatuasi. Etenkin yksiöistä on kova pula, joten niitä saattaa joutua odottamaan jopa vuoden. Varaudu siis asumaan solussa tai harkitse yksityiseltä puolelta vuokraamista. Jos et saa asuntoa ennen opintojesi alkua laita sähköpostia osoitteeseen housing@uef.fi

Hae opintotukea: Opintotuki on helppo ja nopea hakea suoraan Kelan sivuilta sähköisesti. Opintotukea koskevissa ongelmissa auttaa Kelan kampusalueella sijaitseva toimipiste Aurora-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Hanki opiskelijakortti: Opiskelijakortit hankitaan Frankin kautta ja, jos olet ollut ajoissa, saat sen jo heti ensimmäisinä päivinä, ja opiskelija-alennukset ovat heti käytössäsi.

Smart Start metsätiede (pdf)