Tiedekahvila tarjoilee:

Miten kipua pitäisi hoitaa?

Aika: Perjantai 9.12.2016 klo 15-16

Paikka: Kuopion pääkirjasto, ala-aula (Maaherrankatu 12, Kuopio)

Tarjoamme kahvia tai teetä ja kahvileivän 40 ensimmäiselle osallistujalle. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Ohjelma

Tule tiedekahvilaan kuulemaan, miten kipua pitäisi hoitaa ja mitä kipupotilas voi itse tehdä vointinsa hyväksi! Aiheesta kertovat yleislääketieteen professori Pekka Mäntyselkä Itä-Suomen yliopistosta ja fysioterapeutti Päivi Tuovinen Kuopion kaupungin kuntoutusyksiköstä. Tilaisuuden juontaa toimittaja Anne Heikkinen.

Viime talvena julkaistu kivun Käypä hoito -suositus käsittelee yleisimpien pitkäaikaisten tuki- ja liikuntaelimistön kipujen lisäksi kivun lääkkeetöntä ja lääkkeellistä hoitoa muun muassa iäkkäillä, monisairailla, lapsilla, raskaana olevilla ja imettävillä. Suositus ottaa kantaa myös fibromyalgian ja neuropaattisen kivun hoitoon.

Suosituksen mukaisesta kivun hoidosta kertoo professori Pekka Mäntyselkä, joka johti suosituksen laatinutta työryhmää.

Fysioterapeutti Päivi Tuovinen puolestaan havainnollistaa, miten liikunnalla, kehon hallinnalla, asennoilla ja elämäntavoilla voi itse ehkäistä ja lievittää muun muassa selkä- ja niskavaivoja.

Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella esitysten aiheista.

Tervetuloa tutustumaan myös kipuaiheiseen kirjanäyttelyyn!  Kivun psykologiasta kipupisteeseen -kirjanäyttely on esillä pääkirjaston 2. kerroksessa aikuistenosastolla 8.-17.12.