Tiedekahvila tarjoilee:

Miten digitalisaatio muuttaa arkeasi?

Aika: Perjantai 13.5.2016 klo 15 - 16

Paikka: Marttakahvio (tori, Joensuu)

Tarjoamme kahvia tai teetä ja kahvileivän 100 ensimmäiselle osallistujalle. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Ohjelma

Tiedekahvilan teemana on digitalisaatio arjessa ja siitä saapuvat puhumaan tutkijatohtori Ilkka Jormanainen ja professori Markku Tukiainen. Tilaisuuden juontaa Anne Heikkinen.

Ilkka Jormanainen: Digitaalinen teologia? Mobiilipalvelut kirkon toiminnassa

Digitalisaatio etenee yhteiskunnassa huimaa vauhtia ja tämä kehitys on huomattu ja otettu vakavasti lähes kaikilla elämän osa-alueilla koulutuksesta terveydenhuoltoon ja logistiikasta viestintään. Digitaalisen teologian tutkimuksessa selvitetään mitä mahdollisuuksia ja seurauksia sosiaalisen median, mobiilipalveluiden ja muilla digitalisaation aikakauden ratkaisuilla on kirkon toiminnalle. Tässä Café Smart -esitelmässä aihetta käsitellään Itä-Suomen yliopiston Seurakunnalliset mobiiliteknologiat –hankkeen keskeisten tulosten kautta.

Markku Tukiainen: Hyvä ikääntyminen digitaalisessa yhteiskunnassa

Yhteiskuntamme digitalisoituu ennennäkemättömällä vauhdilla. Perinteiset palvelut ja toiminnot ovat saamassa rinnalleen tai korvaamaan digitaalisia osia, yhä useammin luemme ilmoituksista ja ohjeista: lisätietoja netistä. Mitä tämä digitalisoituminen merkitsee ikäihmisten kannalta ja miten siihen voisi varautua? Keskustelu käsittelee digitalisoitumisin hyötyjä ja haittoja ikäihmisten ja kaikkien kansalaisten kannalta. Kuinka tutkimus on vaikuttanut ja tulee vaikuttamaan tähän muutokseen? Markku Tukiainen on vuorovaikutteisten teknologioiden professori, jonka tutkimusintressit ovat viime aikoina keskittyneet ikääntymisen tietotekniikkaan ja oppimisympäristöihin.