Tutkimus

Teemme tutkimustyötä kansainvälisessä tutkijaverkostossa keskeisimpien kansansairauksien kuten Alzheimerin taudin, tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisairauksien sekä syövän parissa. Pyrimme selvittämään solutason tapahtumia, jotka johtavat sairauden syntymiseen tai mahdollisimman varhaisen diagnostiikan ja lääkehoidon kehittämiseen. Yksi vahva tutkimuslinjamme on liikunnan, ravitsemuksen ja perintötekijöiden merkityksen selvittäminen kroonisten sairauksien ehkäisyssä. Tutkimustuloksemme leviävät ympäri maailmaa, kun julkaisemme noin 120 kansainvälistä tieteellistä artikkelia vuosittain ja osallistumme aktiivisesti kansainvälisiin tutkijatapaamisiin. Lisäksi julkaisemme ja tiedotamme tutkimustuloksistamme kotimaassa.

Tutkimustoimintamme päärahoittajia ovat Suomen Akatemia, EU, Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Juselius säätiö ja muut kotimaiset säätiöt. Terveystieteiden tiedekunnan tohtoriohjelmat rahoittavat useita tohtorikoulutettaviamme. Tutkimusrahoitus muodostaa noin kolmanneksen yksikkömme kokonaisrahoituksesta.

Tarjoamme osaamistamme myös muille tutkijoille ja tutkimuslaitoksille. Olemme rakentaneet yksikköömme biolaskennan eli bioinformatiikan, kromatiinitutkimuksen sekä solun kuvantamisen osaamiskeskittymät. Lisäksi yksikössämme on moderni kehon koostumuksen ja fyysisen aerobisen kunnon mittausyksikkö.

Yksityiskohtaisempaa lisätietoa tutkimushankkeistamme sekä julkaistuista tutkimustuloksista löydät Tutkimusalat-sivultamme.

Lisätietoja

Yksikön johtaja Anitta Mahonen, anitta.mahonen (at) uef.fi
Yksikön varajohtaja Jyrki Ågren, jyrki.agren (at) uef.fi