NEUVONTA JA YHTEISVAIKUTUKSET

Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo sinua kaikissa apteekkipalveluihin liittyvissä asioissa. Farmaseuttisen osaamisen lisäksi osalla henkilökunnastamme on kosmetologin, ravitsemusterapeutin, hammashoitajan tai sairaanhoitajan koulutus.

Apteekistamme ostetut reseptilääkkeet tallentuvat asiakastietoihisi. Reseptilääketietojen tallentaminen auttaa meitä varmistamaan, ettei lääkityksessäsi ole haitallisia yhteisvaikutuksia. Asiakkaan luvalla voidaan kanta-asiakasrekisteriin lääkitystietojen lisäksi tallentaa tietoja myös terveydentilasta. Näiden tietojen tallentaminen auttaa meitä yksilöllisemmän lääkeneuvonnan antamisessa ja lisää lääkityksesi turvallisuutta.

 

 

Alla olevista linkeistä löydät tärkeimmät tiedot lääkkeistä ja niiden korvattavuudesta.

ANNOSJAKELU

Apteekkimme tarjoaa koneellista annosjakelupalvelua.

Tarkemmat tiedot annosjakelusta löydät Annosjakelu -sivulta.

 

Kysy lisää annosjakelusta apteekistamme

puh. 02 94 45 6012 (ppm/mpm)

 

 

LÄÄKEVALMISTUS

Itä-Suomen yliopiston apteekissa valmistetaan sekä reseptillä määrättyjä että ilman reseptiä saatavia ns. ex-tempore -valmisteita ihmisille ja eläimille. Valmistettavat lääkkeet ovat useimmiten voiteita, liuoksia, kapseleita tai annosjauheita. Ex tempore -valmisteisiin tarvittavien raaka-aineiden tilaamisesta sekä lääkkeen valmistamiseen tarvittavasta ajasta johtuen apteekissa valmistettavien lääkkeiden toimitusaika on 2-4 työpäivää.

 

 

LÄÄKEJÄTTEET

Voit palauttaa maksutta apteekkiin vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet. Itsehoito-osastollamme on lääkejätteiden palautuspiste, johon voit palauttaa tabletit, kapselit, nestemäiset lääkkeet sekä ruiskut ja neulat. Henkilökunnalle tulee palauttaa jodia (esimerkiksi Jodix-tabletit, Betadine, Iodosorb), sytostaatteja sisältävät lääkevalmisteet, aerosolia sisältävät lääkepakkaukset sekä elohopeaa sisältävät kuumemittarit.

Voit palauttaa tabletit ja kapselit läpipainopakkauksissaan tai irrallisina tabletteina/kapseleina. Muistathan poistaa pakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät kuten reseptilääkkeiden ohjetarrat. Apteekkiin hävitettäväksi tuotavien lääkkeiden pahvi- ja muovipakkaukset sekä pakkausselosteet voi viedä Kuopion kaupungin jätteenkeräyspisteisiin.

Lääkkeeksi luokittelemattomat vitamiinivalmisteet, kosmetiikkatuotteet ja haavasidokset voi laittaa kotona sekajätteeseen. Sähkölaitteet, kuten verenpainemittarit ja paristokäyttöiset kuumemittarit, voi viedä elektroniikkaliikkeiden yhteydessä oleviin kierrätyspisteisiin.