AVOIMEN VÄYLÄ TUTKINTO-OPISKELIJAKSI

 

Huom! Uusimmat väylätiedot päivittyvät lokakuussa 2020

 

Useisiin yliopistomme pääaineisiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi todistusvalinnalla, pääsykokeen kautta tai avoimen yliopiston väylän kautta. Avoimen yliopiston väylällä yliopistoon haetaan avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Joissakin tapauksissa voi olla myös muita kriteereitä esimerkiksi taustatutkintoon liittyen. 

Vuonna 2021 lähes 40:een Itä-Suomen yliopiston eri hakukohteeseen voi hakeutua avoimen väylän kautta. Avoimen väylillä on vuonna 2021 haettavana yhteensä lähes 500 opiskelupaikka.

Avoimessa yliopistossa tarjolla olevat opintojaksot ovat aina tutkinnon osia, joten opinnot ovat samoja opintoja, mitä tutkinto-opiskelijat suorittavat yliopistossa. Tällöin Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot on mahdollista sisällyttää osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa valmistumistasi.

Tutkintotavoitteisen opiskelun voi käynnistää avoimessa yliopistossa jo ennen kuin on saanut tutkinto-opiskelupaikkaa yliopistossa. Tutkintotavoitteinen opiskelu avoimessa yliopistossa on pitkäjänteistä opiskelua ja opintoja on tuolloin hyvä suunnitella yhdessä oppiaineen suunnittelijan tai opinto-ohjaajan kanssa. 

Hyvä suunnittelu tukee tavoitteeseen pääsemistä!

Mitä opintoja vaaditaan avoimen yliopiston väylään?

Avoimen yliopiston väylällä valintaperusteet vaihtelevat pääaineesta riippuen keskimäärin 15 – 60 opintopisteeseen. Valinta tutkinto-opiskelijaksi tapahtuu näillä valintaperusteilla. Valittavien opiskelijoiden määrä vaihtelee pääaineittain. 

Tutustu valintaperusteisiin Hae yliopistoon -palvelussa, Muut reitit yliopistoon (jatkossa Avoimen väylä). Muut reitit yliopistoon -kohdasta löydät kaikki ne pääaineet, joihin pystyi hakemaan avoimen yliopiston väylän kautta keväällä 2020. 
Kun klikkaat Hakeminen-välilehteä, löydät valitsemasi koulutuksen Valintaperusteet (katso kuva alla).

 

Uusien väylien kehittäminen 2018-2020

Avoimen yliopiston väyliä kehitetään aktiivisesti yliopistoissa Toinen reitti yliopistoon (TRY)  -hankkeessa. Hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja siinä on mukana 11 yliopistoa ja 30 eri oppiainetta. Hankkeen aikana olemme pilotoineet uusia väyliä yliopistoon.

Twitter & Instagram  

@try_hanke 
#toinenreittiyliopistoon