UEF-tunnus ja palvelut

Tunnistautumisen vaativia yliopiston verkkopalveluita ovat esimerkiksi AducateMoodle, UefMoodle, Weboodi ja yliopiston kirjaston sähköiset kokoelmat.

Käyttäjätunnus?

Palveluihin kirjaudutaan UEF-tunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnus lyhyt, enintään kahdeksanmerkkinen kirjainyhdistelmä, joka on myös sähköpostiosoitteesi alkuosa. Jos unohdit mikä sinun käyttäjätunnuksesi on, voit tarkastaa sen käyttäjähallinnassa kirjautumalla vaihtamaan tunnuksesi salasana, katso ohje salasanan vaihtaminen verkkopankkitunnuksilla.

Opiskelijasähköposti

Opiskelijasähköpostia käytetään kaikessa opintoja koskevassa viestinnässä.

Opiskelijan sähköpostiosoite on muotoa tunnus @ student.uef.fi. Opiskelijasähköpostiin kirjaudutaan osoitteessa portal.office.com. Linkki löytyy myös Kamun etusivun ylätunnisteesta. Käytä opiskelijapostiin kirjautuessasi käyttäjätunnusta muodossa tunnus@uef.fi.

Voit halutessasi ohjata opiskelijapostin viestit muuhun postilaatikkoon, katso ohje Sähköpostin lähettäminen edelleen Office 365:stä toiseen sähköpostiosoitteeseen.

UEF-tunnuksen salasana unohtui

Katso ohje unohditko sanasanasi?

UEF-tunnuksen salasanan vaihtaminen

Uef-tunnuksen salasana vaihdetaan vähintään 6 kuukauden välein. Käyttäjähallinta muistuttaa tästä automattisella viestillä, joka sisältää myös ohjeet. Jos et vaihda salasanaa ajoissa, tunnus lukkiutuu.

Katso ohje salasanan vaihtaminen.

Opparien palvelut kampuksilla

Avoimen yliopiston opiskelijat voivat käyttää yhteiskäyttöisiä työasemia mm. Opparissa Kuopiossa (Canthia 2. krs.) ja Joensuussa (Carelia 1. krs.). Katso lisätietoja: Oppari - opiskelijan tukipalvelut

Voit tulostaa Opparissa, jos ostat tulostuskiintiön Opparin palvelupisteestä.

Langattomista verkoista Itä-Suomen yliopiston kampuksilla.

MSOffice-ohjelmat opiskelijalle

Jos haluat käyttää opintojen aikana Office-paketin ohjelmia ja haluat asentaa sen kotikoneelle, tutustu Microsoftin asennusohjeeseen.

Office365-ohjelmien pilvipalvelut löydät osoitteesta portal.office.com.

Yhteystietojen muutokset

Jos postiosoitteesi tai puhelinnumerosi vaihtuu opintojen aikana, päivitä tiedot WebOodiin, Omat perustiedot.

Opintoja koskevassa viestinnässä käytetään aina yliopiston opiskelijapostia. 

Voit halutessasi välittää opiskelijapostin viestit edelleen muuhun postilaatikkoon, katso ohje yllä.

Kevyttunnuksen käyttöoikeuksien laajentaminen

Jos aktivoit tunnukset IT-Helpdeskin antamalla aktivointikoodilla, tunnuksesi on ns. kevyttunnus, jolloin käytössäsi on suppeammat palvelut (tunnistamista vaativista palveluista vain WebOodi ja Moodle). Voit laajentaa tunnuksesi käyttöoikeuksia milloin tahansa joko kirjautumalla käyttäjähallintaan verkkopankkitunnuksilla tai käymällä kuvallisen henkilökortin kanssa IT Servicedeskissa Joensuussa tai Kuopiossa (katso asiointipalvelut, asiakaspalvelupisteet).

UEF-tunnuksen palveluiden päättyminen

Uef-tunnuksen käyttöoikeudet päättyvät opiskeluoikeuden päättymisen jälkeen seuraavasti:

  • Kirjautuminen yliopiston verkkoon (mikroluokat, yhteiskäyttötilat), Moodle,  Haka-kirjautuminen, salasananvaihto pankkitunnuksilla, intranet: 30 vrk
  • Opiskelijasähköposti ja Office365: 60 vrk
  • WebOodi: 120 vrk

Saat ennakkoilmoituksen palveluiden päättymisestä opiskelijasähköpostiin. Varmuuskopioithan opintojen aikana syntyneet omat aineistot ennen käyttöoikeuden päättymistä.

Oman opinto-oikeutesi keston voit tarkastaa WebOodista > Omat tiedot > Omat perustiedot.

Jos haluat, että päätämme opinto-oikeutesi aikaisemmin, ota yhteyttä avoimeen yliopistoon, katso yhteystiedot.