Tietojenkäsittelytieteen opiskelijaksi avoimen yliopiston kautta

Itä-Suomen yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksen ja Avoimen yliopiston uudistama väylä mahdollistaa pääsyn tutkinto-opiskelijaksi ilman todistusvalintaa tai valintakoetta! Myös lukiolaiset pääsevät opiskelemaan tietojenkäsittelytieteen opintoja, jotka suorittamalla vähintään hyvin tiedoin he voivat hakea ilman pääsykoetta tietojenkäsittelytieteen tutkinto-opiskelijoiksi.

Tietojenkäsittelytieteen tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston opintojen kautta

Mikä on tietojenkäsittelytieteen väyläpilotti?

Tietojenkäsittelytieteen väyläpilotissa Itä-Suomen Avoimen yliopiston yhteistyölukion opiskelijat suorittavat kolme opintojaksoa tietojenkäsittelytiedettä Avoimessa yliopistossa. Suorittamalla vaaditut opinnot vähintään hyvin tiedoin (3/5) ensikertalaishakija, jolla on toisen asteen tutkinto, voi hakea ilman pääsykoetta tietojenkäsittelytieteen tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon.

Väyläpilotin opintojaksot:

Hyödyt väyläpilotin opiskelijalle:

  • avoimen yliopiston opintojen avulla voit tutustua tietojenkäsittelytieteeseen opintoihin ja selvittää onko kyseessä sinun oma ala.
  • voit suorittaaa osan tutkinnosta jo Avoimessa yliopistossa.
  • voit parantaa opiskeluvalmiuksia ensimmäisenä vuonna eikä se syö opinto-oikeusaikaa tutkinto-opinnoilta.
  • mahdollisuus opiskella jo toisen asteen opintojen aikana.

Opintojen toteutus

Itä-Suomen Avoimen yliopiston lukioyhteistyössä mukana olevien lukioiden opiskelijat voi suorittaa opinnot lukio-opintojen aikana ja opinnoista 5 opintopistettä on sisällytettävissä lukion oppimäärään. Opintoihin sisältyy Kuopion lyseon lukiolla järjestettäviä harjoituksia ja lähitapaamisia, muutoin opinnot ovat suoritettavissa verkkovälitteisesti. Opinnoissa on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle.

 

Maksut ja ilmoittautuminen

Opinnot ovat Avoimen yliopiston sopimuslukioiden opiskelijoille ilmaiset. Lukiolaiset ilmoittautuvat opintoihin lukion opinto-ohjaajan kautta. Tarkemmat tiedot lukiolaisten opiskelusta avoimessa yliopistossa ja ilmoittautumisesta.

Mikä tietojenkäsittelytiede?

Tietojenkäsittelytieteessä syvennytään esimerkiksi tiedonhallintaan ja analysointiin sekä digitaalisen datan mahdollisuuksiin. Opintojen jälkeen työllistytään esimerkiksi ohjelmistosuunnittelijaksi, järjestelmäasiantuntijaksi tai data-analyytikoksi. Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen sivuilla voit lukea tietojenkäsittelytieteen opintosuunnista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.  

Tutustu valmistuneiden sijoittumistietohin, tarinoihin ja urapolkuihin!

Et ole lukiolainen?

Avoimen yliopiston opinnot ovat kaikille avoimet! Voit ilmoittautua mukaan 15 op pilottiopintoihin, tietojenkäsittelytieteen perusopintoihin (25 op, Joensuun kampus tai Kuopion kampus) tai sen yksittäiselle opintojaksolle. Lue lisää  ilmoittautumisesta ja avoimen yliopiston maksuista. Mikäli et ole ensikertalaishakija tai et ole suorittanut toisen asteen tutkintoa, voit hakeutua avoimen väylän kautta tietojenkäsittelytieteen tutkinto-opiskelijaksi suoritettuasi tietojenkäsittelytieteen perusopinnot (25 op) vähintään hyvin tiedoin.

Lisätietoja

Lukiolaisille järjestetään info Kuopion lyseon lukiolla maanantaina 26.8.2019 klo 14.30-15.30.

Tietojenkäsittelytieteen opinnoista Avoimessa yliopistossa vastaa suunnittelija Merja Mäkitalo, merja.makitalo@uef.fi, 040 355 3387.

Avoimen yliopiston opinto-ohjaaja Leila Saramäki, leila.saramaki@uef.fi, 040 516 2572.