Avoimen yliopiston opetustarjonta on avattu maksuttomana työttömille ja lomautetuille

Työtön työnhakija voi tietyin edellytyksin opiskella sivutoimisesti tai jopa päätoimisesti menettämättä työttömyysetuuttaan. Opintojen vaikutus työttömyysetuuteesi ratkaistaan TE-palveluissa, joten opinnoista kiinnostuneen kannattaa sopia TE-palveluiden kanssa opiskelusuunnitelmistaan ennen opintoihin ilmoittautumista. Katso lisätietoja Työttömänä opiskeleminen.

Mahdollisuus maksuttomiin opintoihin koskee kaikkia ajalla 6.5. - 25.6. ja 5.8. - 31.12.2020 tehtyjä ilmoittautumisia. Etu koskee avoimen yliopiston itse järjestämää opetusta eli sen piiriin ei kuulu yhteistyöoppilaitosten opetustarjonta. Opinnot jatkuvat maksuttomana  opintojakson tai -kokonaisuuden opinto-oikeuden ajan.

Avoimen yliopiston opinnot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden laajentaa ja syventää työelämässä tarvittavaa osaamista hyödyntämällä opintoja sellaisenaan tai opiskelemalla tutkintoon asti.

Tutustu kesäopintojen tarjontaan. Voit ilmoittautua VAIN yksittäisille opintojaksoille. Ilmoittautuminen kevään ja kesän opintoihin päättyy viimeistään torstaina 25.6. klo 15:00. Ilmoittaudu valitsemiisi opintoihin: ilmoittautumislomake.

  • Kauppatieteen  ja oikeustieteiden oppiaineiden työttömien ja lomatettujen maksuttomien avoimen yliopiston opintojen kiintiö on yhteensä 100 ilmoittautunutta. Kauppatieteiden opintojen 100 opiskelijapaikan kiintiö täyttyi 13.5.2020. Uusia hakemuksia ei oteta vastaan.

Lukuvuoden  2020-2021 opetustarjonta julkaistaan kesäkuussa ja ilmoittautuminen opetukseen alkaa keskiviikkona 5.8.2020.  Aikaisemmin lähetettyjä ilmoittautumisia ei käsitellä.

Lisää ilmoittautumislomakkeen liitteeksi lomautusilmoitus tai todistus työttömyydestä. Todistuksena työttömyydestä toimii mm. TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta ladattava todistus.

Avoimessa yliopistossa on kattavat neuvonta- ja ohjauspalvelut, jotka ovat tarjolla maksutta kaikille. Ohjausajan voi varata verkkolomakkeella tai sähköpostitse. Ohjauskeskustelut voi käydä puhelimitse tai verkon välityksellä. Tutustu opinto-ohjaajiemme palveluihin.