Avoimen yliopiston opetustarjonta on avattu maksuttomana työttömille ja lomautetuille

Työtön työnhakija voi tietyin edellytyksin opiskella sivutoimisesti tai jopa päätoimisesti menettämättä työttömyysetuuttaan. Opintojen vaikutus työttömyysetuuteesi ratkaistaan TE-palveluissa, joten opinnoista kiinnostuneen kannattaa sopia TE-palveluiden kanssa opiskelusuunnitelmistaan ennen opintoihin ilmoittautumista. Katso lisätietoja Työttömänä opiskeleminen.

Mahdollisuus maksuttomiin opintoihin koskee kaikkia syyslukukaudella 2020 alkavia opintoja. Etu koskee avoimen yliopiston itse järjestämää opetusta eli sen piiriin ei kuulu yhteistyöoppilaitosten opetustarjonta. Opinnot jatkuvat maksuttomana  opintojakson tai -kokonaisuuden opinto-oikeuden ajan.

Avoimen yliopiston opinnot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden laajentaa ja syventää työelämässä tarvittavaa osaamista hyödyntämällä opintoja sellaisenaan tai opiskelemalla tutkintoon asti.

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu opintoihin. Tutustu lukuvuoden 2020-2021 opetustarjontaan

Lisää ilmoittautumislomakkeen liitteeksi lomautusilmoitus tai todistus työttömyydestä. Todistuksena työttömyydestä toimii mm. TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta ladattava todistus.

Psykologian koulutusalan (psykologia + työ- ja organisaatiopsykologia)  kiintiö on 100.

Kauppatieteiden ja oikeustieteiden opintojen osalta opiskelijapaikat ovat täynnä.

Avoimessa yliopistossa on kattavat neuvonta- ja ohjauspalvelut, jotka ovat tarjolla maksutta kaikille. Ohjausajan voi varata verkkolomakkeella tai sähköpostitse. Ohjauskeskustelut voi käydä puhelimitse tai verkon välityksellä. Tutustu opinto-ohjaajiemme palveluihin.