Takaisin

RTA Juridiikka (2 op)

Juridiikan verkkokoulutuksessa perehdyt sisäympäristöön ja eri aikakausien rakentamiseen liittyvään lainsäädäntöön, määräyksiin sekä ohjeisiin, jotta osaat toimia eri viranomaisten kanssa, silloin, kun kiinteistössä epäillään terveyshaittaa. Saat tietoa rakennushankkeen eri osapuolten vastuista, sopimusten laadinnasta sekä asiantuntijana toimimisesta oikeudenkäynnissä.

Kenelle?

Rakennus- ja terveysalan ammattilaisille, rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijakoulutuksesta kiinnostuneille, sisäilmaongelmien parissa työskenteleville, kiinteistön omistajille ja käyttäjille, konsulteille.

Kesto, laajuus ja rakenne

Juridiikka 2 op on osa Rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijakoulutusta. Verkko-oppimisympäristö avataan elokuussa 2020, mistä löytyy oppimateriaalia ja tehtäviä. Etäkoulutuspäivä on kaksi ja ne toteutetaan Zoomin välityksellä. Opintojen päätteeksi on verkkotentti.

Kouluttaja: Asianajaja, varatuomari OTT Tiina Koskinen-Tammi


OHJELMA 3.9.2020

klo 9-11.30 

  • Rakentamiseen liittyvät säädökset eri aikoina,
  • Rakentamisen muodot ja vastuut,
  • Urakkasopimus, urakkamuodot, YSE, RYS ym.


klo 11.30 -12.30 Lounastauko

klo 12.30- 15

  • Työsuojelulainsäädännön soveltaminen kosteus- ja homevauriokohteissa
  • Rakennusvirheisiin ja rakennuksen virheisiin liittyviä yksityisoikeudellisia vastuusuhteita
  • Kunnossapitovastuu asunto-osakeyhtiössäOHJELMA 10.9.2020

klo 8.30-11: Asiantuntijana oikeudenkäynnissä

  • Todistelun perusteita ja sääntöjä, joiden mukaan asiantuntijaa oikeudenkäynnissä arvioidaan. Asiantuntijatodistelun ajankohtaisia asioita sekä asiantuntijalausunnon oleellista sisältöä ja merkitystä oikeudessa.

 

klo 11-12: Lounastauko

klo 12-15: Kiinteistökauppariitojen oikeuskäytäntöä

  • Ajankohtaisia, lähinnä kiinteistökauppariitojen oikeustapauksia korkeimmasta oikeudesta ja hovioikeuksista sekä niiden antamia (oikeus)oppeja (myös asiantuntijalle!)
     

Hinta, osallistujamäärä

800,00 € alv 0 %, alv. 24 % 192 €, verollinen myyntihinta yhteensä 992 €. Hinta sisältää verkkovälitteisen opetuksen ja sähköisen materiaalin.

Yhteystiedot

Suunnittelija Anne Keränen
050 309 2839
anne.keranen@uef.fi

koulutussihteeri Soile Virtanen
040 355 2304
soile.virtanen@uef.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu elomakkeella  27.8.2020 mennessä.
Ilmoittaudu tästä
www.uef.fi/koronavirus

 

Lisätietoja

Asianajaja, varatuomari OTT Tiina Koskinen-Tammi on väitellyt oikeustieteen tohtoriksi Lapin yliopistosta aiheena kosteus- ja homevauriot asuntokaupan sopimusoikeudellisena ongelmana. Tiina on hoitanut erilaisia asuntoihin, kiinteistöihin ja sisäilmaongelmiin liittyviä riita-asioita lähes 20 vuotta, ollut mukana mm. kuntotarkastusten kehittämiseen liittyvissä hankkeissa, kirjoittanut aihepiiriin liittyen lukuisia artikkeleita sekä toiminut kouluttajana mm. RTA- ja SISA-koulutuksissa. Hän työskentelee asianajajana tamperelaisessa Asianajotoimisto Alfa Oy:ssa.

Itä-Suomen yliopisto kouluttaa rakennusterveys- ja sisäilma-asiantuntijoita (RTA/SISA) Lue lisää koulutuksista
 

Asiantuntija kiinteistö- ja asuntokauppariidoissa - oikeuskäytäntö ja todistajana toimiminen 10.9.2020, verkkokoulutus

Referenssit

KOULUTUS- JA KEHITTÄMISPALVELU ADUCATE on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee noin 70 koulutusalan ammattilaista. Koulutamme ja valmennamme vuoden aikana 15 000 oppijaa. Koulutuksemme perustuu yliopistomme vahvuusalueisiin sekä uusimman tieteellisen tiedon hyödyntämiseen.